Skip to main content
V Posavju 28.4° C Sreda, 10. avgust 2022
10.02.2022
09:31
Foto: arhiv ePosavje
Pri požiganju trave, listja in vejevja se nemalokrat zgodi, da ogenj uide izpod nadzora in ogrozi zdravje in življenje ljudi. Sunki vetra ogenj v hipu razplamtijo in ga je težko ukrotiti.

Opozorila pred kurjenjem v naravnem okolju

Policisti vse, ki nameravajo v teh dneh v naravnem okolju kuriti opozarjajo, da je v Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju določeno, da je potrebno kurišče v naravnem okolju urediti tako, da je obdano z negorljivim materialom, da je območje vsaj meter od zunanjega roba očiščeno vseh gorljivih snovi, kurišče mora ves čas kurjenja nadzorovati polnoletna oseba, po končanem kurjenju je ogenj potrebno popolnoma pogasiti.

Spoštujte predpise in bodite previdni

V uredbi piše tudi, da se ob povprečni hitrosti vetra, večji od 20 km/h ali ob sunkih vetra močnejših od 40 km/h, ne sme začeti s kurjenjem oziroma je treba s kurjenjem takoj prenehati. Vse, ki bodo v naslednjih dneh čistili vrtove, njive gozdove in odpadke sežigali, policisti pozivajo, naj spoštujejo predpise in naj bodo izjemno previdni. Posledice, ki jih povzroči ogenj, znajo biti izjemno hude.

policija
gasilci

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja