Skip to main content
V Posavju 12.6° C Ponedeljek, 3. oktober 2022
05.06.2019
14:11
Foto: Občina Krško
Župan občine Krško mag. Miran Stanko in direktor sektorja komunale podjetja Kostak Jože Leskovar sta v torek podpisala pogodbo za rekonstrukcijo in gradnjo prizidka osnovne šole v Koprivnici.

Rekonstrukcija kuhinje ter prizidek za novo knjižnico in dve učilnici na OŠ Koprivnica

KOPRIVNICA Naložba, vredna okoli 930.000 evrov, se je sicer začela že v lanskem letu z ureditvijo kotlovnice, v juniju bodo začeli z deli prizidka za dve novi učilnici in knjižnico, drugo leto pa sledi še rekonstrukcija in širitev kuhinje.

Prizidek za novo knjižnico in dve učilnici

Kot je poudaril župan, je to nadaljevanje obnove na tej šoli, ki se je začela z energetsko sanacijo telovadnice in dela šolskega objekta v letu 2015. V lanskem letu so v prvi fazi začeli z ureditvijo kotlovnice in vgradnjo cisterne v višini 197.000 evrov, v času letošnjih šolskih počitnic pa bodo v sklopu druge faze zgradili prizidek za novo knjižnico in dve učilnici, ki se bo nadaljevala prihodnje leto s preureditvijo in širitvijo kuhinje. Vrednost druge faze, ki naj bi se zaključila septembra naslednje leto, znaša okoli 730.000 evrov, za celotno naložbo pa bo občina zagotovila sredstva iz proračuna.

V vrtcu in šoli letos 140 učencev in otrok

Na OŠ Koprivnica, kjer so pred nekaj leti obeležili 150 let šolstva v kraju, je po besedah ravnatelja Jožeta Ivačiča letos 95 učenk in učencev ter 45 otrok v vrtcu. Ob podpisu pogodbe je izrazil zadovoljstvo, da bodo imeli z novo kuhinjo in knjižnico ter dvema novima učilnicama bistveno boljše pogoje dela, hkrati pa poudaril, da je osnovna šola srce dogajanja in življenja v Koprivnici. Krajšo slovesnost ob podpisu pogodbe sta z glasbo in pesmijo popestrili učenki Špela Kodrin in Viktorija Kukovičič.

Občina Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam