Skip to main content
V Posavju 20.2° C Sreda, 5. oktober 2022
23.09.2022
13:43
Nova šola, Veliki Podlog
Grafika: ePosavje.com
V četrtek so v Velikem Podlogu v občini Krško tudi uradno otvorili nov objekt podružnične šole in vrtca Osnovne šole Leskovec pri Krškem. Kot izpostavljajo v kraju, je nova pridobitev zlata vredna.

Nova šola v Velikem Podlogu

KRŠKO Prvi september 2022 je v Velikem Podlogu v občini Krško pomenil prelomnico v kraju, ko so se v nov objekt podružnične šole in vrtca OŠ Leskovec pri Krškem vselili najmlajši otroci od blizu in daleč. Mestna občina Krško je po dolgih letih neprimernih prostorov za poučevanje in varstvo v Velikem Podlogu pristopila k investiciji in izgradnji novega objekta. Skupna vrednost projekta je bila 3,5 milijona evrov, od tega je 1,1 milijona evrov prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostali del pa Mestna občina Krško.

Več v torek v oddaji Posavski tednik.

Osem oddelkov vrtca in šole

V vrtcu so tri enote oz. igralnice, in sicer dve za nižjo starostno skupino enega do treh let ter ena za starostno skupino od treh do šest let, za potrebe podružnične osnovne šole pa so predvidene štiri učilnice. "Končno smo dočakali ta dan, da svečano predajamo nove prostore podružnične šole in vrtca. To je za kraj velika pridobitev in verjamem, da tudi za Osnovno šolo Leskovec pri Krškem," je ob tem povedala predsednica Krajevne skupnosti Veliki Podlog Karolina Cizerle. V objektu so štirje oddelki vrtca in štirje oddelki šole.

"V naši krajevni skupnosti beležimo rast prebivalstva"

Cizerle dodaja, "da vsako leto spoznavamo, da so potrebe staršev pri vpisu v vrtec in kasneje v vrtec večje. Lahko se pohvalimo, da v naši krajevni skupnosti beležimo rast prebivalstva, zato je ta pridobitev zlata vredna."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

krško
šole v posavju
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja