Skip to main content
V Posavju 19.8° C Sreda, 5. oktober 2022
16.09.2021
09:26
Parada učenja v Krškem
Grafika: ePosavje.com
Na Trgu Matije Gubca v Krškem je v torkovem dopoldnevu potekala Parada učenja, na kateri so se predstavile organizacije iz posavskih občin. Fotogalerija in videozapis dogajanja v nadaljevanju:

Parada učenja v Krškem

KRŠKO Popoldne se bo parada nadaljevala na 4 lokacijah v Posavju, v Brežicah, Sevnici, v Vrbini in Krškem, kjer bodo potekali spremljajoči dogodki. Med drugim ob 19. uri pripravljajo še spletno predavanje dr. Danijele Brečko z naslovom: Izobraževanje je najboljša naložba v prihodnost.

Kdo vse se je predstavil na Paradi učenja?

Predstavnice Zdravstvenega doma Krško so predstavile preventivne presejalnih programov ZORA, DORA, SVIT ter pravilno umivanje rok s preverjanjem kontrole pod UV lučko. Učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško so pripravljali vaflje z različnimi dodatki in predstavili recepte za različne vrste vafljev. Ob tem so pripravili tudi ustvarjalne delavnice ob aktualnih razstavah v Mestnem muzeju Krško in na Gradu Rajhenburg, krški poklicni gasilci so predstavili gasilsko reševalno vozilo. 

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Gasilci, knjižnica, elektrika

Ob gasilskih vozilih so si lahko zbrani pogledali tudi Bibliobus, potujočo knjižnico, predstavniki GEN energije so predstavili čarobni svet elektrike, na stojnici Zveze prijateljev mladine Krško ste lahko sodelovali na različnih ustvarjalnicah, gostitelji dogodka - Ljudska univerza Krško - pa so predstavili izobraževalno ponudbo, orodja in kviz. V okviru Večgeneracijskega centra Posavje pa so predstavili brezplačne programe v okviru projekta za ranljive ciljne skupine ter medgeneracijsko kreativno delavnico.

(bš, eP)

krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam