Skip to main content
V Posavju 20.5° C Četrtek, 7. julij 2022
23.12.2020
19:07
PGD Krško z novim vozilom
Grafika: ePosavje.com
V Prostovoljnem gasilskem društvu Krško se lahko pred jubilejnim letom pohvalijo z novim gasilskim vozilom. Na krških cestah boste lahko opazili nov kombi rdeče črne barve z opaznimi nalepkami.

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Krško z novim kombijem

KRŠKO Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Krško Stanislav Dvoršek, poveljnik Gasilske zveze Krško Borut Arh in nekateri člani PGD Krško so v sredo županu občine Krško mag. Miranu Stanku predstavili novo pridobitev – novo gasilsko vozilo. Kot je dejal predsednik društva Dvoršek, je to eno lepših daril ob prihajajoči 150-letnici društva, saj je bilo 23 let staro vozilo že precej dotrajano. Vrednost novega vozila znaša nekaj več kot 30.000 evrov, 30 % je financiralo društvo samo, preostanek pa Občina Krško v okviru financiranja Gasilske zveze Krško.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Gasilsko vozilo za moštvo 8+1

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Krško so dobili novo GVM-1 vozilo znamke Renault za posadko 8+1, opremljeno z vso potrebno opremo po tipizaciji Gasilske zveza Slovenije, kot so gasilski aparati, signalni loparji, svetilke. Novo vozilo jim bo služilo predvsem za prevoz gasilcev na intervencije, pa tudi za prevoz otrok na različna tekmovanja in izobraževanja.

(Občina Krško, bš, eP)

krško
gasilci
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja