Skip to main content
V Posavju 24.2° C Ponedeljek, 23. maj 2022
27.05.2019
10:22
Grafika: ePosavje
Kdaj se bomo vendarle peljali po obvoznici mimo Vipapa v Krškem? Krški župan pravi, da delno že do konca meseca, v celoti pa od sredine junija naprej. V nadaljevanju več informacij, tudi o obnovi CKŽ.

Kdaj mimo Vipapa?

Delno že kmalu, v celoti od sredine junija

Kot pravi krški župan Miran Stanko, po predvidevanjih, dogovorih in obljubljah, naj bi po tem delu obvoznice mimo Vipapa do tretjega mostu čez Savo promet delno sprostili do konca meseca. "Dokončno naj bi bil ta objekt dokončan v sredini junija in naj bi se promet v celoti sprostil. Takšna so zagotovila izvajalcev in glede na to, kako potekajo dela, bi znalo biti, da bo ta obljuba tudi držala," pove Stanko.

Kdaj bo končana celotna obvoznica?

Zadnji del obvoznice od krožišča na desnem bregu Save mimo Žadovinka do križišča pri nakupovalnih centrih naj bi bil dokončan do novembra, oz. do konca leta 2019 po terminskem planu. "Glede na to, da je bil most dokončan pred rokom, upam, da bo tudi preostali del obvoznice dokončan pred rokom. Kakšnih posebnih zapletov ni, zdaj potekajo že dela z ostalo infrastrukturo, z inštalacijami in mislim, da rok ni ogrožen," še dodaja Stanko.

Po dokončanju obvoznice prenova Ceste krških žrtev

In po sprostitvi prometa po novi krški obvoznici bo na vrsto prišla tudi prepotrebna prenova Ceste krških žrtev od krožišča na drugem mostu mimo Stadiona Matije Gubca do "šopinga" in naprej.

Na relaciji Celje - Drnovo zaznavamo veliko tranzitnega prometa"

"Obvoznica bo pomenila veliko spremembo v naši občini, v mestu Krško. Zaznavamo, da je na relaciji Celje - Drnovo ogromno tranzitnega prometa in ves ta tranzitni promet naj bi šel po obvoznici. Za Krško bo to velika sprostitev v prometu in istočasno bo s prekategorizacijo ceste Cesta krških žrtev postala občinska cesta. Pred nami bo velik zalogaj, kajti ta cesta je bila skozi desetletja temeljito uničena in jo bo potrebno obnoviti," dodaja Stanko. O investitorju obnove CKŽ je zaenkrat še stvar dogovorov, krški župan pa računa, da se bo projekt obnove CKŽ začel po dokončani obvoznici Krško.

(bš)

krško
ceste
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja