Skip to main content
V Posavju 0.7° C Nedelja, 23. januar 2022
22.09.2020
19:34
Nevihta v Posavju, 22. september 2020
Foto: ARSO
V torek, 22. septembra, se je končalo daljše obdobje suhega poletno jesenskega vremena. Kako? S pravo poletno nevihto, ki se je sestavila na Gorjancih in potovala naprej proti severu.

V dobre pol ure skoraj 30 mm dežja

Na Blanci skoraj 15 mm dežja

SEVNICA Podatki z vremenskih postaj v okolici Sevnice kažejo, da je v dobre pol ure tam padlo skoraj 30 mm dežja. Na vremenski postaji pod sevniško občinsko stavbo ob železniški progi je v dobre pol ure padlo 23,6 mm dežja, na postaji na Osnovni šoli Sava Kladnika pa se je v času nastanka tega zapisa (19:31) količina padavin ustavila pri 29 mm.

Ozka nevihta se je Krškemu in Brežicam izognila

V nevihti, ki se je sestavila na Gorjancih in je pot prek Velikega Trna in Blance nadaljevala pot proti severu, je padla različna količina padavin. Glede na svojo ozko pot, nevihta je oplazila Krško (zaenkrat je padlo slabe tri milimetre dežja), je na Blanci padlo skoraj pol manj dežja kot v Sevnici, podatki agrometeorološke mreže kažejo, da je med 17. in 18.30 uro padlo 13,6 mm dežja, v Birni vasi na drugi strani Save pa doslej v nevihti zgolj 5,1 mm dežja.

Z današnjim deževjem konec suhega obdobja

S torkovim že dopoldanskim dežjem se je končalo daljše obdobje suhega in poletno jesenskega vremena. Z izjemo pred nekaj dnevi in nevihto okoli Velike vasi pri Krškem, v Posavju nismo zabeležili dežja vse tam od 3. septembra naprej.

(bš, eP)

vreme v posavju
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja