Skip to main content
V Posavju 21.2° C Sobota, 2. julij 2022
02.03.2020
14:46
Počitniška muzejska doživetja v Kulturnem domu Krško
Foto: Kulturni dom Krško
Na gradu Rajhenburg in v Mestnem muzeju Krško so od ponedeljka do srede, 24. do 26. februarja, pripravili počitniška muzejska doživetja. Kot pravijo v Kulturnem domu Krško, so bila izredno obiskana.

Čokolada osrednja tema tokratnih počitniških delavnic

KRŠKO Osrednja tema letošnjih počitniških delavnic na gradu Rajhenburg je bila čokolada. Na Slovenskem so jo pričeli izdelovati menihi trapisti, ki izhajajo iz Francije, v 19. stoletju pa so se nastanili na gradu Rajhenburg.

Prvi dan so si udeleženci ogledali razstavo Trapisti v Rajhenburgu, iskali različne predmete in pripomočke, ki so jih ti uporabljali pri svojem delu ter na ta način spoznavali način meniškega življenja. Na delavnici so se v izdelavi čokolade preskusili tudi sami; izdelali so svoje čokoladne lizike različnih oblik in okusov.

Skrivnost izginule čokolade

Drugi dan je bil namenjen mladim pustolovcem, ki so morali rešiti Skrivnost izginule čokolade. Udeleženci so se s pomočjo »detektivskih« pripomočkov, dobrega sklepanja in že pridobljenega znanja s skupnimi močmi dokopali do skrivnega ključa, ta pa jim je odprl vrata, za katerimi se je skrival sladki zaklad.

Fotogalerija (Foto: Kulturni dom Krško):

Te naročim k frizerju?

Aktivnosti tretjega dne so potekale v Mestnem muzeju Krško, kjer so se udeleženci z ogledom razstave 80. so bila leta … v Krškem in delavnico Te naročim k frizerju? vrnili v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Na razstavi so se z vodnico pogovarjali o tedanjem načinu življenja mladih, oblačilnem videzu in tipičnih pričeskah, ki so ga dopolnjevale. V »frizerskem salonu« pa so s frizerkama spoznavali pripomočke za delo, prelistali stare frizerske revije in se odločali med geliranjem in oblikovanjem las, barvanjem pramenov, kodranjem in likanjem las ter spletanjem kitk. Hkrati je na modelu potekala tudi demonstracija navijanja, sušenja in oblikovanja pričeske v stilu osemdesetih let. Med čakanjem na vrsto so se kratkočasili v kotičkih s kockami in izrezovanjem lutk iz papirja.

Počitniška muzejska doživetja

Počitniška muzejska doživetja so sklop aktivnosti in delavnic, ki jih v enotah Kulturnega doma Krško pripravljajo v času počitnic že vsa leta odprtja muzejskih enot, pod skupnim imenom Počitniška muzejska doživetja pa so letos potekala drugič. Dejavnosti so namenjene mladim radovednežem, ki si tudi med počitnicami želijo raziskovati, spoznavati sledi preteklosti ter ustvarjati. Delavnice so primerne za otroke različnih starosti, vse aktivnosti pa navezujemo na naše stalne in občasne razstave.

Kulturni dom Krško

krško
fotogalerija
kulturni dom krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja