Skip to main content
V Posavju 24.1° C Četrtek, 11. avgust 2022
01.07.2022
17:39
Boštjan Škrlec, Eurojust
Grafika: ePosavje.com
Vlada Republike Slovenije je na petkovi seji Boštjanu Škrlecu zaradi izvolitve za podpredsednika Eurojusta mandat imenovanja v ta organ podaljšala do 17. decembra 2024.

Škrlec v Eurojustu do decembra 2024

BREŽICE Nacionalni predstavnik Slovenije Boštjan Škrlec je bil sredi novembra 2020 izvoljen za novega podpredsednika Eurojusta, agencije Evropske unije za pravosodno sodelovanje v kazenskih zadevah. Kot slovenski predstavnik je sicer član te institucije že od leta 2017.

Podpredsednik agencije EU za pravosodno sodelovanje v kazenskih zadevah

V teh dneh je Ministrstvo za pravosodje prejelo obvestilo predsednika Agencije Evropske unije za pravosodno sodelovanje v kazenskih zadevah (Eurojust) o izvolitvi Boštjana Škrleca za podpredsednika Eurojusta. Uredba (EU) o Agenciji Evropske unije za pravosodno sodelovanje v kazenskih zadevah (Eurojust) določa, da traja mandat predsednika in podpredsednikov Eurojusta štiri leta, peti odstavek tega člena pa, da se v primeru, če je nacionalni član izvoljen za predsednika ali podpredsednika Eurojusta, njegov mandat podaljša, s čimer se zagotovi, da lahko izpolnjuje svojo funkcijo predsednika ali podpredsednika.

pravosodje
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi