Skip to main content
V Posavju 24.2° C Torek, 24. maj 2022
26.06.2020
13:07
Praznik Krajevne skupnosti Blanca
Foto: Občina Sevnica
Vsako leto 10. junija krajevni praznik obeležuje Krajevna skupnost Blanca, kot spomin na dan, ko se je let 1945 pouk na tamkajšnji osnovni šoli ponovno pričel izvajati v slovenskem jeziku.

Praznik Krajevne skupnosti Blanca

SEVNICA Letošnja slovesnost je bila prilagojena aktualnim razmeram. Priložnostni dogodek s podelitvijo priznanj Krajevne skupnosti Blanca in odprtjem obnovljenega odseka javne poti Gradec–Čanje je potekal v petek, 19. junija, v središču kraja Gradec.

Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik Krajevne skupnosti Blanca Marjan Ločičnik, ki je pohvalil dobro sodelovanje z Občino Sevnica, predvsem na področju vzdrževanja javnih poti. Zahvalil se je vsem društvom, aktivu, Osnovni šoli Blanca ter ostalim organizacijam ter posameznikom, ki soustvarjajo prijetno bivanjsko okolje na različnih področjih javnega življenja in skrbijo za lepo podobo domačih krajev.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je izrekel čestitke ob krajevnem prazniku in izpostavil, da se življenjski stil na podeželju spreminja, hkrati pa se mladi iz teh krajev odseljujejo manj, kot so se v preteklosti. K temu pripomore tudi enakomeren razvoj teh krajev, ki zaradi vse bolj urejene cestno prometne in družbene infrastrukture, postajajo vse bolj privlačni za bivanje. Župan, predsednik krajevne skupnosti in krajan vasi Gradec so skupaj z mladimi namenu predali tudi obnovljeno in na novo asfaltirano javno pot Gradec–Čanje, ki povezuje vasi Gradec in Čanje z lokalno cesto. Razširjena in deloma asfaltirana cesta krajema Gradec in Čanje omogoča manj oviran dostop za večja tovorna vozila.

Podelili pohvalo in plaketi

Za aktivno delovanje se krajevna skupnost ob prazniku vsako leto zahvali zaslužnim krajanom in organizacijam. Tako so v letošnjem letu javno pohvalo Krajevne skupnosti Blanca prejeli člani igralske zasedbe KUD Poklek, plaketo Krajevne skupnosti Blanca pa Silva Žvar in Franci Kranjec.

Prijeten kulturni program so sooblikovali Godba Blanški vinogradniki, Osnovna šola Blanca, Kulturno-umetniško društvo France Prešeren Blanca in Kulturno-umetniško društvo Poklek, povezoval pa ga je domačin Domen Mirt.

(Občina Sevnica, bš, ep)

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja