Skip to main content
V Posavju 30.7° C Sreda, 17. avgust 2022
23.09.2019
09:24
Foto: Branko Polc
Na drugo septembrsko soboto je Planinsko društvo Radeče organiziralo pohod za svoje mlade pohodnike v novem šolskem letu, sicer pa že tradicionalen vzpon na najvišji vrh v občini, na Nebeško goro.

Pohod planinskega podmladka na Nebeško Goro

RADEČE Na Nebeško goro s se zadnjih 15 let podajajo v septembru. Vseh udeležencev je bilo kar blizu 75. Avtobus, ki se je malce po osmi uri zjutraj odpeljal iz Radeč, je ustavljal na avtobusnih postajališčih do Zagrada in se počasi polnil, nato pa so se pohodniki, ki so pred vzponom še prisluhnili kratkem pozdravu župana Občine Radeče (pohod je sodil namreč med dogodke ob občinskem prazniku), pričeli vzpenjati. Med najbolj številčno skupino so bili otroci - kar trideset se jih je prijavilo na pohod, ob njih pa še spremljevalci, ki so bili večinoma starši in planinski vodniki Planinskega društva Radeče, kot tudi mentorici planinskega krožka za razredno in za predmetno stopnjo radeške osnovne šole, Saša Plevel in Neža Božič.

Fotogalerija (Foto: Branko Polc):

Na vrhu Nebeške Gore so najmlajši doživeli zabaven planinski krst in jih rahlo dobili "z vrvjo počez" (po zadnji plati), nato pa je bil ob spustu z vrha, ki se ponaša z 960 metri nadmorske višine, za udeležence pripravljen golaž na Čimernem.

Ko so se okrepčali pod kozolcem, se je pohodniška karavana vrnila do izhodiščnega mesta, od koder je znova odpeljal avtobus proti Radečam in nato so se pohodniki vseh generacij vrnili v svoje domove - vsak seveda bogatejši za novo planinsko izkušnjo več in s svežim žigom v zbirnem kartončku. Manj zahteven planinski podvig na Nebeško Goro je sicer organiziran vsako leto, tako za domače planince iz PD Radeče, kot tudi za ostala društva, ki sestavljajo MDO PD Zasavja.

Doroteja Jazbec/vir: PD Radeče
Foto: Branko Polc

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam