Skip to main content
V Posavju 18.1° C Sreda, 17. avgust 2022
12.08.2019
14:04
Foto: Anton Hruševar
Društvo upokojencev Raka je tudi letos v sklopu praznika Krajevne skupnosti Raka organiziralo že tradicionalni pohod po priljubljenih raških gričih.

Po priljubljenih raških gričih

KRŠKO Po pozdravnem nagovoru predsednice upokojencev Fanike Metelko in predsednika sveta Krajevne skupnosti Raka Primoža Šribarja jih je najprej pot vodila do mini železnice Humek, katero sta brata Humek z veliko potrpežljivega dela postavila na svojem zemljišču. Kot je dejal Andrej Humek, sta s prvo železnico začela že leta 1976. Leta 2003 pa se jim je porodila ideja, da bi postavili večjo in tako so 2006 pričeli z strojnimi deli vse do 2011,na kar pa je 2012 sledila otvoritev, v kasnejših letih pa so jo še dodelovali, da je tako postavljena kot danes.

Po ogledu in strokovni razlagi nastanka mini železnice so se napotili do Humekove kmetije, kjer je sledil po nagovoru podžupana Občine Krško Silva Krošlja, kulturni program in seveda okrepčilo.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Pohod so nadaljevali do domačije Vršek, mimo Raške obale na Vinji vrh do kmetije Znidaršič in nazaj na izhodno točko na igrišče na Raki, kjer jih je ob ansamblom Raški čbularji čakala topla malica. Pohoda se je udeležilo tudi 20 članov iz Društva upokojencev Škocjan, tako da je bilo vse skupaj okoli 74 pohodnikov.

Anton Hruševar

krško
fotogalerija

Pridružite se nam