Skip to main content
V Posavju 25.3° C Četrtek, 18. avgust 2022
09.12.2021
12:22
V noči na četrtek je pričelo močneje snežiti tudi na območju Policijske uprave Novo mesto, kjer so tako kot običajno v primeru sneženja največ težav pričakovali na cesti Novo mesto - Metlika.

V zahtevnejših voznih razmerah tri prometne nesreče

Med 3.30 in 9. uro so policisti odredili izločanje tovornih vozil, upoštevanje prometne signalizacije in pogoje voznikov za udeležbo v prometu so nadzirali tudi policisti. V jutranji prometni konici so policisti v zahtevnejših voznih razmerah obravnavali tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

Vozniki tovornih vozil

Policisti voznike tovornih vozil opozarjajo, da se morajo ob zimskih razmerah na vseh cestah sami izločati iz prometa, razen na avtocesti, kjer izločanje odreja DARS. Voznikom svetujejo, naj hitrost vožnje zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti ter prilagodijo varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Vozniki se naj izogibajo situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati in skozi ovinke vozijo počasneje kot v razmerah, ko so ceste suhe.

Pešci

Vozniki se naj na pot odpravijo le z vozili, ki so opremljenima s predpisano zimsko opremo in pred vožnjo z vozil odstranijo sneg. Previdni naj bodo tudi pešci, ki naj bodo še bolj pozorni na dogajanje v prometu. Ob prečkanju ceste naj se prepričajo, da so jih vozniki opazili in bodo lahko pravočasno ustavili in jim omogočili varno prečkanje.

(eP)

krško
brežice
sevnica
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja