Skip to main content
V Posavju 31.9° C Sreda, 17. avgust 2022
25.06.2020
21:14
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k previdnosti in strpnosti. Tistim, ki gredo na daljšo pot pa svetujejo, da se na pot odpravijo spočiti in v hladnejših delih dneva.

Previdno in strpno za volanom

Policisti voznikom svetujejo, da naj ob prvih znakih utrujenosti vozilo na primernem mestu ustavijo in si odpočijejo. Opozorilo k previdnosti in strpnosti namenjajo tudi tistim, ki bodo z avtomobilom premagovali le krajše razdalje v domačem okolju. Po ugotovitvah policistov so vozniki v domačem okolju pogosto manj previdni, manj so pozorni na ostale udeležence v prometu in morebitne spremembe prometne signalizacije.

Uporabljate smernike!

Na cestah je v tem obdobju veliko pešcev, kolesarjev in motoristov, ki spadajo med najranljivejše udeležence v prometu. Vozniki avtomobilov pri vožnji v domačem okolju nemalokrat ne uporabljajo smernikov in ob zavijanju levo je to lahko usodno za motorista ali kolesarja, ki pripelje iz nasprotne smeri. "Prav tako je znano, da telefoniranje med vožnjo bistveno zmanjša koncentracijo voznikov. Vozniki naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, razmeram na cesti in vozniškim izkušnjam," dodajajo policisti.

Kolesarjem in motoristom: "Izogibajte se vožnji ob najbolj vročih delih dneva"

Ob tem naj voznice in vozniki za volan sedejo le trezni, tudi če imajo namen prevoziti le nekaj kilometrov. Vročina in povečana toplotna obremenitev vpliva tudi na voznike enoslednih vozil. "Kolesarjem in motoristom prav tako svetujemo, da se izogibajo vožnji ob najbolj vročih delih dneva. Poskrbijo naj za svojo vidnost in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu – predvsem voznikov motornih vozil," še sporočajo.

(eP)

policija
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam