Skip to main content
V Posavju 26.2° C Četrtek, 30. junij 2022
29.03.2022
08:48
Občina Krško, marec 2020
Foto: ePosavje.com
Ker bo letos potekla veljavnost velikemu številu osebnih dokumentov državljank in državljanov Slovenije, v zadnjih tednih tudi na Upravni enoti Krško zaznavajo bistveno povečano število vlog.

Pričakujejo dodatno povečanje števila strank

KRŠKO Na Upravni enoti Krško pričakujejo dodatno povečevanje števila strank. Ker se ob tem soočajo s povečanim številom vlog na področju tujcev, so zaradi fleksibilnega in hitrega reševanja zadev na obeh najbolj kritičnih področjih sprejeli kar nekaj organizacijskih ukrepov. "Naš cilj tudi v primeru takih izjemnih situacij zagotavljati čim boljše in čim hitrejše upravne storitve," pravijo v sporočilu.

Naročilo osebnih izkaznic

Upravna enota Krško

Na sedežu Upravne enote Krško bodo v aprilu in maju 2022 zagotavljali izvajanje storitve zamenjave osebnih izkaznic in potnih listov tudi v podaljšanjem delovnem času le po predhodnem naročilu na tel. št. 07 49 81 402. ­ Nenaročene stranke pričakujejo v okviru rednih uradnih ur ob ponedeljkih in torkih od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo od 7. do 12. ure in od 13. do 17. ure ter v petek od 8. do 13. ure.

Krajevni urad Kostanjevica na Krki

V aprilu, maju in juniju 2022 bo mogoče vlogo za zamenjavo osebne izkaznice in potnega lista vložiti tudi na Krajevnem uradu Kostanjevica na Krki, vendar le po predhodnem naročilu v sprejemni pisarni na telefonski številki 07 49 81 402.

Novo osebno izkaznico lahko uredite tudi izven kraja svojega bivališča

Kakor poudarjajo, za ureditev osebnih izkaznic, potnih listov in vozniških dovoljenj ne velja krajevna pristojnost. To pomeni, da jih lahko državljanke in državljani uredijo v katerikoli upravni enoti v Sloveniji, ne nujno v kraju svojega bivališča.

krško
upravna enota krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi