Skip to main content
V Posavju 26.4° C Nedelja, 3. julij 2022
13.09.2020
19:02
Poslovanje Splošne bolnišnice Brežice je bilo v prvem polletju z državno pomočjo pozitivno s 130 tisoč evri presežka prihodkov nad odhodki. Več v pogovoru z direktorico Anico Hribar.

Poslovanje Splošne bolnišnice Brežice v prvem polletju

Visok delež realizacije programa

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice so imeli v prvem polletju kljub epidemiji 93-odstotno realizacijo programa, kar je v primerjavi z ostalimi slovenskimi splošnimi bolnišnicami visok delež. Kot pravi direktorica Anica Hribar, je to prvi razlog za pozitiven izid. "Drugi razlog, zaradi česar smo pozitivni pa je to, da država zagotavlja finančno pomoč, za nerealiziran program v času epidemije, kar je za nas izjemnega pomena in posledično smo lahko poslovali s pozitivnim izidom," pove Hribarjeva.

Izvajanje programa se je v času epidemije zelo skrčilo

V maju in juniju bistveno večja realizacija

Izvajanje zdravstvenega programa se je v času epidemije oz. v drugi polovici marca in aprila zelo skrčilo, odpirala pa so se nova delovišča, kot denimo oddelek za izolacijo in triažiranje vseh obiskovalcev bolnišnice. "S sprostitvijo specialističnih ambulant in operativnih posegov v mesecu maju, ko smo začeli obravnavati skladno z novimi usmeritvami ministrstva tudi vse nenujne zdravstvene primere, ki bi lahko imeli za posledico poslabšanje zdravstvenega stanja, če jih ne bi obravnavali, pa se je naša realizacija v mesecu maju in juniju bistveno povečala."

Zaradi epidemije tudi povečanje stroškov

"Stroški novih delovišč"

V brežiški bolnišnici pričakujejo povračilo določenih stroškov, ki so se povečali zaradi razglašene epidemije. Gre za stroške novih delovišč – torej oddelka za izolacijo in triažiranje, pa tudi stroške nakupa osebne varovalne opreme in določenih naprav, ki so jih potrebovali v tem času. "Mislim, da gre nekaj več kot 150 tisoč evrov."

O letošnjem letu? "Vse bo odvisno od razmer, a pričakujemo izravnan poslovni izid"

Do konca leta v Splošni bolnišnici Brežice pričakujejo izravnan poslovni izid, je pa vse odvisno od tega, kakšne bodo razmere, dodaja Hribarjeva. "Danes je zelo težko načrtovati za par mesecev naprej," je še dodala sogovornica.

(eP)

brežice
video
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja