Skip to main content
V Posavju 18.1° C Sreda, 17. avgust 2022
24.09.2019
10:12
Foto: Doroteja Jazbec
Center za duševno zdravje odraslih Posavje je v soorganizaciji Občine Radeče in Nacionalnega inštituta za javno zdravje pretekli torek v Radečah pripravil Posvet o duševnem zdravju.

Posvet o duševnem zdravju

RADEČE Razvoj Skupnostne psihiatrične obravnave in Centra za duševno zdravje v Posavju je predstavila Vladimira Tomšič, univ. dipl. org., direktorica ZD Sevnica Duševno zdravje in duševno bolezen ter delovanje Centra za duševno zdravje Posavje je predstavila prof. dr. Zvezdana Dernovšek, dr. med., spec. psih. in prof. dr. Vesna Švab, dr. med., spec. psih. O krepitvi duševnega zdravja je spregovorila prim. Nuša Konec Juričič, dr. med., spec. javnega zdravja iz NIJZ OE Celje.

Odločim se za življenje

Vprašanja publike in diskusija so se razvili v smeri odpiranja vprašanj s področja duševnega zdravja. Izpostavilo se je, da je v kraju pereč problem odhajanje mladih izven kraja, alkoholizem in samomorilnost. Pogreša se več možnosti za medgeneracijsko druženje in aktivnosti za mlade, ki sprostijo, povezujejo in niso tekmovalnega značaja. Za duševno zdravje je zelo pomembna tudi redna rekreativna fizična aktivnost.

Fotogalerija (Foto: Občina Radeče):

Kot je dejala domačinka Jacinta Doberšek Mlakar, v. med. s., prof. zdr. zg., sicer koordinatorica skupnostne obravnave v Centru za duševno zdravje odraslih, ki je dogodek moderirala, so si bili navzoči enotni v mnenju, da je k človeku v stiski potrebno pristopiti s pogovorom in ne težav pometati »pod preprogo«, kajti vedno se najdejo poti in rešitve.

Doroteja Jazbec
Vir: Jacinta Doberšek Mlakar / Foto: Občina Radeče

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja