Skip to main content
V Posavju 18.2° C Sreda, 17. avgust 2022
25.03.2021
14:19
Sevnica iz zraka, marec 2021
Foto: ePosavje.com
Prejšnji teden je v Posavje prišla novica, da so na območju LAS Posavje potrdili še dve operaciji iz Evropskega sklada za razvoj podeželja.

Nova projekta iz Evropskega sklada za razvoj podeželja

Ajdovske zgodbe iz Posavja ter Tujerodne rastline - nevarne in škodljive

KRŠKO Z Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, ki upravlja Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, so sporočili novico o potrditvi dveh novih operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje.

Potrjeni dve novi operaciji

Ajdovske zgodbe iz Posavja

Tako sta bila potrjena dva nova projekta, v prijavljenem projektu Ajdovske zgodbe iz Posavja bodo na lokacijah naravnih vrednot in arheološke dediščine Posavja, ki jih v nazivu spremlja pridevnik »ajdovski« (Ajdovska jama, Ajdovski Gradec, Ajdov grob…) povezali dediščino in krepile spoštovanje in pozitiven odnos do narave. "Projekt prinaša nov integralni turistični produkt, na naravni vrednoti in arheološkem najdišču Ajdovska jama pri Nemški vasi pa bodo skladno z naravovarstvenimi smernicami izvedli nujne ukrepe za ohranjanje narave," pravijo v sporočilu.

Tujerodne rastline - nevarne in škodljive

S projektom Tujerodne rastline – nevarne in škodljive pa želijo na inovativen način poskrbeti za zatiranje invazivnih tujerodnih rastlin v Posavju. "Te se po bioloških lastnosti razlikujejo od avtohtonih in je za njih značilna hitra rast ter intenzivno razmnoževanje," dodajajo.

(eP)

rra posavje
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja