Skip to main content
V Posavju 15.7° C Nedelja, 14. avgust 2022
17.03.2020
10:53
Brežice, COVID-19
Foto: arhiv ePosavje
V občini Brežice pozivajo prostovoljce k pomoči. Pomagajte pri zagotavljanju pomoči ljudem v stiski v času epidemije, več informacij v nadaljevanju novice.

Brežičani pozivajo prostovoljce

Pomagajte po svojih močeh, sporočite podatke!

BREŽICE Če ste starejši od 18 let, povsem zdravi, brez kroničnih bolezni in brez kroničnega bolnika med svojimi najbližjimi, če v zadnjih 14 dneh niste bili v neposrednem stiku z okuženimi in ste pripravljeni pomagati, Brežicah vabijo, da da sporočite svoje podatke ime in priimek, telefon in elektronski naslov in vaše kompetence in veščine na področju zdravstva, sociale, dela z otroki, oskrbe z nujnimi življenjskimi potrebščinami na elektronski naslov  ali na telefonsko številko 07 620 55 08 vsak dan med 7.00 in 20.00 uro.

Za kaj vse iščejo prostovoljce?

Pomoč bodo potrebovali predvidoma pri dostavi nujnih življenjskih potrebščin ljudem na domu, še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi, enako velja v primeru izolacije ali karantene, koordinaciji ali logistični podpori za nudenje pomoči ter izvedbo drugih nalog po dogovoru s Civilno zaščite Občine Brežice.

Vključili vas bodo, če bo prišlo do razmer, ki bi narekovale vključitev dodatne pomoči

"Vaše podatke bomo evidentirali, Vas uvrstili na listo prostovoljcev in Vas kontaktirali le v primeru, če bo prišlo do razmer, ki bi narekovale vključitev dodatne pomoči," dodajajo v sporočilu.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam