Skip to main content
V Posavju 13.3° C Četrtek, 29. september 2022
13.03.2020
11:46
V ponedeljek je v Knjižnici Radeče po ustaljeni navadi, kot vsak začetek meseca, potekala pravljična urica.

Pravljične urice vsak začetek meseca

Tokrat je otrokom, ki so se posedli na blazine po tleh in na priljubljen kavč, zgodbo prebrala Tjaša Mladovan, takoj za ovinkom pa je že potekala priprava na ustvarjalni del druženja v knjižnici.

Alenka Gros, ki v radeški šoli izvaja krožek "Ustvarjalčki", je ob pomoči domačih proizvajalcev kozmetičnih izdelkov - podjetja 4 kids & us Jureta in Vanje Rainer, ki sta namenila ploščice mila, pripravila pravo malo delavnico.

Najprej je iz ogromne kopice pisane volne bilo potrebno odcepiti kosme ter z njimi tesno oviti kos mila, nato pa ga zaviti v najlonko in ga potopiti v vročo vodo. Sledilo je drgnjenje, s čimer se je ustvarila pena in po vsej knjižnici je zadišalo, milo, na katerega so se oprijeli kosi voljne pa je že pridobivalo svojo končno podobo.

V sklepnem delu smo še osušili raznobarvne kose mila in ostanke vode popivnali, najprej v tekstilno in nato še v papirnato brisačo, in tedaj je manjkala samo zaključna dekoracija.

Milo smo zato vstavili v plastične vrečke, izrezali kvadratke, na katerih so bile kratke misli o mamicah ter jih nalepili na vrečko ter vsebino še zavezali z rdečim trakom iz ratana - in darilo za mamo ob prihajajočem materinskem dnevu je pripravljeno!

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam