Skip to main content
V Posavju 20.8° C Ponedeljek, 4. julij 2022
11.02.2020
14:48
Praznik Krajevne skupnosti Senovo
Foto: Krajevna skupnost Senovo
Ob krajevnem prazniku, posvečenem pohodu XIV. divizije na Štajersko, v katero so bile združene Tomšičeva, Šercerjeva in Bračičeva brigada, je na Senovem v soboto potekala osrednja slovesnost.

Praznik Krajevne skupnosti Senovo

SENOVO Najvišje priznanje z velikim znakom KS Senovo so prejeli Vlado Grahovac, Anton Kink in Ferdinand Uršič.

Vlado Grahovac: "Bogastvo naroda je v ljudeh"

Slavnostni govornik Vlado Grahovac, nekdanji predsednik Sveta KS Senovo in podžupan občine Krško, je poudaril, da delati in živeti v okolju, kjer je vodilo izgraditi, izboljšati, napredovati, je tisto, kar da človeku moči tudi takrat, ko se iskrijo mnenja in ni enotnosti ter medsebojnega razumevanja in podpore. "Vedno sem bil in sem prepričan še zdaj, da je bogastvo naroda v ljudeh. V njihovi najiskrenejši želji po napredku, sodelovanju, izboljšanju življenjskih pogojev. In tega je tu, na Senovem, dovolj. Dovolj je ljudi, ki namenjajo stotine ur svojega dela, znanja, izkušenj temu, da bi živeli v slogi, razumevanju, bogatem kulturnem in družabnem življenju. Ljudi, ki znajo prisluhniti stiskam in potrebam najranljivejših, da jim ponudijo roko pomoči in jih sprejmejo medse," je poudaril Grahovac.

Fotogalerija (Foto: Krajevna skupnost Senovo):

Podelili krajevna priznanja

Tudi letos so za vidnejši prispevek v lokalnem okolju podelili krajevna priznanja. Najvišje priznanje z velikim znakom KS Senovo so prejeli Vlado Grahovac za predano delo, energijo, aktivnosti in sodelovanje ter povezovanje v krajevni skupnosti, v kateri je deloval kot član in predsednik sveta KS; Anton Kink, ustanovni član Društva za praktično streljanje Senovo, zdaj pa tudi predsednik društva, ki veliko truda vloži v urejanje strelišča Zaklo, kjer vsako leto pripravljajo dan odprtih vrat; ter Ferdinand Uršič, neutruden član gasilskega in turističnega društva, samoiniciativen ter zavzet pri številnih aktivnostih v kraju, še posebej pri vzdrževanju in urejanju pohodnih poti.

Priznanje KS Senovo z znakom so prejeli Rok Grilc, član PGD Senovo, Helena Poznič, aktivna članica gledališke skupine DKD Svoboda Senovo in  Marija Avsenak, prostovoljka Društva prijateljev mladine Senovo.

Priznanja KS Senovo so prejeli Roman Mirt iz Lovske družine Senovo, Franc Zupančič iz Društva mladih vinogradnikov Kališovec, Boštjan Omerzu, član PGD Mali Kamen, Matjaž Sotler, aktiven član Turističnega društva Senovo, in Jože Žvar, član KO Združenja borcev za vrednote NOB Senovo. Jubilejni priznanji sta prejela Mešani pevski zbor Društva upokojencev Senovo in Lutkovna sekcija DKD Svoboda Senovo.

V kulturnem programu so sodelovali Pihalni orkester DKD Svoboda Senovo, otroci drugega razreda OŠ XIV. divizije Senovo, Mešani pevski zbor društva upokojencev Senovo, program je povezovala Klara Humek, za pogostitev v avli doma pa so poskrbeli članice in člani Aktiva podeželskih žena "Sveti Anton" Gorenji Leskovec in Društva malih vinogradnikov Kališovec.

Krajevna skupnost Senovo

Vlasta Moškom: "Lani smo uspeli uresničiti veliko"

Predsednica Sveta KS Senovo Vlasta Moškon je poudarila, da so lani uspeli uresničiti veliko. Med drugim je izpostavila razširitev ceste v Brezjem, ureditev odseka ceste v Šedmu, asfaltacijo parkirišča pri pokopališču. V okviru projektov Občine Krško pa je izpostavila začetek gradnje novega vrtca, asfaltiranje cest Mrzla Planina – Zalog, Košeni Vrh – Brezje pri Dovškem, rekonstrukcijo odseka ceste Srebotno – Jablance, ceste pri Svetem Antonu ter dela ceste Jevša – Ravni log, sanacijo plazu v Kališovcu, zunanjo ureditev pri mrliški vežici. In zaključila: "Ne bojim se jutrišnjega dne, ker sem videl včerajšnjega in ljubim današnjega. Želim, da nam jutrišnji dan prinese nove izzive, ideje in možnosti, da bomo ustvarili okolje, v katerem bomo s skupnimi močmi in razumevanjem živeli in se prijetno počutili."

senovo
fotogalerija

Pridružite se nam