Skip to main content
V Posavju 29.9° C Nedelja, 26. junij 2022
26.05.2021
14:19
Vrtec Radeče, praznovanje ob 50-letnici
Foto: Doroteja Jazbec
V torkovem poznem dopoldnevu je bilo na travnatem igrišču enote radeškega vrtca Čira Čara zabavno, sproščeno in za piko na i še polepšano s sončnimi žarki.

Praznovanje v Vrtcu Radeče

RADEČE Vrtec Radeče, ki deluje v okviru javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, je praznoval še enega v nizu dogodkov ob 50-letnici svojega delovanja, ob čemer so najmlajši pod vodstvom strokovnih delavcev pripravili prisrčen program.

Otroci so bili odeti v barvno usklajena oblačila glede na njihovo vključenost v oddelke, in razporejeni v majhne skupine na površini igrišča okrog velike torte so izoblikovali pisane cvetove rože - okrog bele tortne sredine z velikim napisom 50 so bili tako beli, rdeči, rožnati, modri, beli in zeleni. V letošnjem celotnem vrtčevskem letu 2020/21 sicer praznujejo z različnimi drobnimi aktivnostmi, danes pa so vili Bibi Čari skupaj zapeli in podarili slikanico ter zasadilo okrasno češnjo.

Tako so po igrišču odmevali otroški glasovi Eko himne in Himne Vrtca Radeče, ki so jo zapeli, pred tem pa so medse povabili tudi župana Občine Radeče Tomaža Režuna (ki se je dogodka udeležil s sodelavci občinske uprave), ravnateljico Jano Wetz in njeno pomočnico za enoto Vrtec Anito Slakonja.

Skupaj so zapeli in zaplesali, v nebo pa skupaj z raznobarvnimi baloni poslali tudi želje, da bi vsa nadaljnja leta majhnim in velikim iz Vrtca Radeče bila zaznamovana z dobro voljo, smehom, napredkom in razvojem - vse v luči lepšega in srečnega jutri.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Posebne trenutke nostalgije so ob tem priklicali slabim desetim sedaj že upokojenim sodelavkam in sodelavcu radeškega vrtca, ki so si izza zaščitne ograje z zanimanjem ogledali, kako zanimiv program so otroci pripravili ob 50-letnici zavoda, v katerem so tudi sami preživeli precejšen del svojega delovnega življenja - in kot so povedali, jih na radeški vrtec vežejo sami lepi spomini.

V dar so prejeli posebno namensko izdelano elektronsko slikanico, poimenovano Vonj otroštva, ki jim je bila izročena na USB-ključku, torej jo bodo prelistali sodobnemu času primerno - preko klikov in pogledov na računalniški zaslon, že kmalu pa bo slikanica, pripravljena v glavnini kot rezultat otroškega ustvarjanja, na voljo na ogled tudi preko spletne strani OŠ Radeče, pod zavihkom Vrtec Radeče.

V kotu igrišča, na katerega najprej posijejo prvi jutranji sončni žarki, pa je svoje mesto našla sadika češnje. Kot so hudomušno napovedali, je najbolj krepak strokovni sodelavec Vrtca Radeče- enote Čira Čara poprijel za lopato in že predhodno izkopal luknjo. Nato so skupaj vanjo namestili japonsko češnjo, ki so mu jo z zemljo pomagali obložiti tudi člani skupine, katere vzgojitelj je. Okrasno drevo, ki bo lepšalo vrtčevsko igrišče z belimi cvetovi pa jih bo še leta in leta spominjalo na praznovanje rojstnega dne njihove maskote, punčke iz cunj, ki nosi ime vila Biba Čara.

Vrtec Radeče, praznovanje

Neizogibno je bilo seveda tudi spominsko fotografiranje pri rojstnodnevni torti, postavljeni na sredino peskovnika, ki jim bo skozi podobe veselih obrazov vzbujala lepe spomine čez leta, ko bodo vrtečani postali učenci, dijaki in kasneje odrasli ljudje, ter tudi strokovnim delavcem, ki radeški vrtec doživljajo kot svoj drugi dom in prav posebne vrsto družine, v kateri prevladujejo smeh, dobra volja in lepi trenutki.

Mimo je pot zanesla tudi otroke, ki so se v spremstvu strokovnih delavk, nekateri pripeljali, nekateri pa sprehodili, iz enote Biba Baja ter tako tudi sami kot najmlajši pripadniki Vrtca Radeče dodali svoj košček dnevu, ki je minil v znamenju praznovanja.

Ob tem dogodku sta se vodstvo šole in vrtca zahvalila vsem, ki so na kakršenkoli način (materialno, storitveno in moralno) pomagali, da je bilo praznovanje izvedeno, kakor so ga idejno začrtali.

Doroteja Jazbec

radeče
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja