Skip to main content
V Posavju 3.1° C Petek, 2. december 2022
25.08.2021
15:08
Salon pohištva ponovne uporabe Knof, Krško
Foto: ePosavje.com
Vsak kos pohištva ima svoj karakter in nosi svojo zgodbo, pravijo v Knofovem Salonu pohištva iz ponovne uporabe. Pred novim šolskim letom smo jih obiskali v njihovih prostorih v krškem "šopingu".

Pred novim šolskim letom po pohištvo v Knof

KRŠKO V Salonu pohištva ponovne uporabe Knof lahko najdete od mize do kavča, na svoj račun pa pridejo tudi zbiratelji in ljubitelji retro kosov in takšnih s podpisom znanih oblikovalcev. V Salonu so se pripravili tudi na novo šolsko leto, saj so posebno pozornost namenili obnovi in ponudbi pisalnih miz in stolov.

V teh dneh imajo mojstri kar precej dela

Salon nudi novo priložnost pohištvu, ki so se ga lastniki ali naveličali ali ga zaradi manjših poškodb zavrgli. V teh dneh imajo mojstri v njihovi delavnici kar precej dela. Franci Zorko, vodja mizarske delavnice v Salonu pohištva iz ponovne uporabe, je predstavil trenutne aktivnosti v njihovi mizarski delavnici.

"Najdete lahko veliko kvalitetnega pohištva"

Vodja Salona Špela Osojnik nam je pokazala nekatere najzanimivejše kose, med drugim tudi pisalno mizo iz leta 1963. "Imamo več različnih stvari, počnemo različne obnove. Če bi si želeli obnoviti svojo mizo, jo lahko obnovite pri nas. Ali pa pridete do nas in pogledate ponudbo starega masivnega pohištva, iverice. Najdete lahko veliko kvalitetnega pohištva," dodaja sogovornica.

Pohištvo obnovijo ali popolnoma predelajo

Pohištvo, ki ga dobijo, je še uporabno, a ga glede na stanje bodisi obnovijo bodisi popolnoma predelajo. "Ukvarjamo se tudi z apcikliranjem. Z različnih uničenih, dotrajanih kosov sestavimo nekaj novega. Ponujamo tudi svoj dizajn, ljudje se trudijo, da nam donirajo lepe kose," dodaja Špela Osojnik. Vodja mizarske delavnice jo je dopolnil, da včasih pride pohištvo v dobrem stanju. "Določeno stvar moramo pa prešmirglat, pokitat in dat na barvo," še pove Zorko.

Iz donacij in kosovnega odpada

Pohištvo pridobijo iz različnih virov, večinoma pa prek donacij in iz kosovnega odpada. "Posebno zahvala gre našem partnerju Kostaku, ki so imeli veliko razumevanja in posluha za problematiko, s katero se danes srečujemo. Dobivamo veliko donacij iz cele Slovenije, ne samo od občanom, zato gre posebna zahvala tudi njim," je povedala sogovornica.

Na novo šolsko leto so pripravljeni tudi v njihovi šivalnici

Osojnikova ob tem še doda, da so se na novo šolsko leto pripravili tudi v njihovi šivalnici, kjer so izdelali trajnostne ovitke za knjige in zvezke. Salon se skupaj z Butikom nahaja v Nakupovalnem centru v Krškem, v tako imenovanem »šopingu« in je del krožnega laboratorija KNOF.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

zavod knof
krško
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja