Skip to main content
V Posavju 28.6° C Sreda, 10. avgust 2022
27.06.2022
17:56
Pločnik, gasilski dom v Brestanici
Foto: ePosavje.com
Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so v ponedeljek objavili javno naročilo za ureditev območja umirjenega prometa pri gasilskem domu v Brestanici. Našli so primerno rešitev.

Pri gasilskem domu ločilni otok s prehodom za pešce

KRŠKO Poročali smo že, da bodo na vstopu v Brestanico - pri gasilskem domu - uredili prehod za pešce. Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so v ponedeljek objavili javno naročilo z naslovom "Ureditev državne ceste R2-422, odsek 1333, med km 15+170 in km 15+300, s poudarkom na varnosti kolesarjev in pešcev - Brestanica". In zdaj je tudi že jasna rešitev, ki jo predlagajo v izvedbo. 

Ločilni otok

Kot je razvidno iz specifikacije objavljenega javnega naročila, predlagajo ureditev ločilnega otoka za umiritev prometa pred prehodom za pešce in kolesarje iz smeri Krškega. Po dostopnih načrtih se bo nov ločilni otok začel pri trenutnem uvozu na glavno cesto, v levem ovinku gledano iz smeri Krškega. Ob tem za boljšo zaznavanje otoka in prehoda za pešce ter kolesarje načrtujejo optično zavoro, ti. "Zobje" ter tri prometne znake, znake z notranjo osvetlitvijo. 

Prometni otok, Brestanica

Rok za oddajo ponudb? 25. julij 2022

Ponudbe za javno naročilo zbirajo do 25. julija, ko bodo prispele ponudbe tudi odprli. Z deli naj bi začeli 20 dni po uvedbi v delo, dela pa naj bi bila dokončana najkasneje 120 dni po uvedbi v delo - štiri mesece. 

brestanica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja