Skip to main content
V Posavju 1.7° C Nedelja, 23. januar 2022
11.01.2021
12:07
Obnova mostu v Cerkljah ob Krki, januar 2021
Grafika: ePosavje.com
V Cerkljah ob Krki so v naslednjih dneh predvideli začetek obnovitvenih del na mostu čez reko Krko, ko bi zaprli promet čez njega. A je zapora preklicana. Smo pa dopoldne govorili z županom.

Zapora mostu čez Krko v Cerkljah preklicana

KRŠKO V Cerkljah ob Krki že nekaj let čakajo na dolgo pričakovano obnovo lesenega mostu čez Krško. In potem, ko so tam že postavili označevalne table za zaporo mostu čez reko Krko, so v petkovem zgodnjem popoldnevu zaporo mostu preklicali.

Zaradi visokega vodostaja in slabih vremenskih razmer

Kot so sporočili iz družbe CGP, d. d., do nadaljnjega preklicujejo popolno zaporo na lokalni cesti Cerklje - Dolenja Pirošica - most na Krki. Zaradi slabih vremenskih razmer in visokega vodostvaja reke Krke - Krka v Podbočju ima v petkovem popoldnevu pretok 130 m3/s, večji del decembra pa pod 50 m3/s, del ni možno izvajati.

Molan: "Most bi lahko bil nekje do junija končan"

Z deli so želeli začeti že jeseni

V petkovem dopoldnevu smo se pogovarjali z brežiškim županom Ivanom Molanom, ki upa, da bodo dela v naslednjem tednu vendarle stekla. "Že v lanskem letu smo podpisali pogodbo. Projekt delno sofinancira Ministrstvo za obrambo. Želeli smo začeti že v jesenskem delu, vendar smo ugotovili, da bi bil most predolgo čas zaprt," je povedal Molan. Od jeseni do danes so pripravili ves material za lesen most z delno železno konstrukcijo.

Most bo še naprej lesen, glavna nosilna konstrukcija bo železna

In kako kaže časovno? "Most bi bil lahko nekje do junija končan. Most je spomeniško zavarovan, še naprej bo ostal lesen. Glavna nosilna konstrukcija bo železna, most bo pridobil na večji tonaži in bo lahko bila v prihodnje ta obremenitev 15 ton," je še dodal župan.

(bš)

brežice
ceste
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja