Skip to main content
V Posavju 27.1° C Sobota, 2. julij 2022
17.06.2022
10:05
Ureditev Černelčeve ceste v Brežicah
Foto: Občina Brežice
Kot smo napovedali v začetku tedna, so v Brežicah pričeli z ureditvijo Černelčeve ceste in cest v okolici.

Zapora Černelčeve ceste v Brežicah

BREŽICE Občina Brežice je namreč začela še eno pomembno investicijo za večjo prometno varnost. Stekla so dela za obnovo Černelčeve ceste v Brežicah v dolžini 400 m na odseku od prehoda za pešce pri Zdravstvenem domu Brežice do križišča na Pleteršnikovi ulici, kjer se zavije proti trgovini Hofer. Vrednost investicije, ki obsega tudi novo krožišče, znaša približno 600.000 evrov.

Izboljšanje prometne varnosti

Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, želi občina s celostno obravnavo območja izboljšati prometno varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej pešcev in kolesarjev. Trenutno potekajo dela na križišču Černelčeve ulice in Maistrove ulice pred trgovino Spar, kjer bo promet urejen s krožiščem.

Preureditev križišča Pleteršnikove ulice in Ulice Alenke Gerlovič

V nadaljevanju bodo križišče Pleteršnikove ulice in Ulice Alenke Gerlovič preoblikovali tako, da bo iz smeri trgovine Spar proti smeri trgovine Hofer vpeljan pas za leve zavijalce. Na celotnem območju bodo uredili tudi površine za pešce in kolesarje ter javna razsvetljava - pridejo novi pločniki in kolesarske steze na obeh straneh ceste. Pešci in kolesarji bodo varnejši in se bodo lažje vključevali v promet. Na tem delu bodo sočasno z gradnjo zgradili še nov plinovod.

Ureditev Černelčeve ceste

Do 30. aprila 2023

Izvajalec del je v postopku javnega naročanja izbrano podjetje HPG d.o.o. Brežice in kot pravijo v Brežicah, mora biti investicija končana do 30. aprila 2023. Če bodo bodo vremenske razmere pozimi omogočale izvajanje del, bodo z deli zaključili predčasno.

Kako je urejen promet v tem delu Brežic?

Tako je zaradi izvedbe del do 1. septembra 2022 potrebna popolna zapora ceste na delu Černelčeve ceste med Maistrovo ulico in Zdravstvenim domom Brežice. Po 1. septembru, ko bo potekala gradnja na delu Pleteršnikove ulice od Maistrove ulice do Ulice Alenke Gerlovič, pa naj bi promet potekal ob delni zapori ceste. Vse udeležence v prometu prosijo za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije.

(Občina Brežice, bš, eP)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja