Skip to main content
V Posavju 16° C Nedelja, 14. avgust 2022
07.08.2019
18:43
Grafika: Ansat TV
Zdravstveni dom Sevnica je na območju parkirišča pričel z gradnjo objekta, ki bo namenjen za vozila nujne medicinske pomoči. Naložba je del celostne rešitve problema parkiranja omenjenih vozil.

Garaža za reševalna vozila nujne medicinske pomoči

SEVNICA Na območju obstoječega parkirišča je načrtovana izgradnja objekta, ki bo v dveh etažah – kletni in pritlični. V kletni etaži bo poleg garaže za reševalna vozila tudi nadstrešnica, ki bo namenjena parkiranju osebnih službenih vozil. "Zdravstveni dom Sevnica načrtuje strateško izgradnjo glede na potrebe zdravstvene dejavnosti in ena od teh je tudi, da imamo tehnični del reševalne službe pod streho. Ker pa do sedaj ni bilo tako aktualno, smo v teh letih to gradnjo prelagali," pravi Vladimira Tomšič, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica.

 

Investicijo bodo zaključili predvidoma jeseni

297.000 evrov iz lastnih sredstev

Vendar je izkop danes že narejen, investicija je v teku in je v finančnem načrtu Zdravstvenega doma Sevnica. "Samo investicijo bo iz svojih sredstev financiral Zdravstveni dom Sevnica, investicija bo stala 297.000 evrov," dodaja direktorica.

Vsa vozila na enem mestu

S to pridobitvijo bodo vsa vozila nujne medicinske pomoči in vsa druga osebna službena vozila združena na enem parkirišču. Ker bodo vozila pod streho in zaščitena pred vremenskimi vplivi, bo njihova uporaba vsekakor prijetnejša tudi za paciente, vsaj poleti in pozimi.Z deli so pričeli sredi julija, investicija pa se bo predvidoma zaključila jeseni.

Ansat TV

sevnica
zdravstveni dom sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja