Skip to main content
V Posavju 18.2° C Sobota, 13. avgust 2022
19.07.2022
21:45
Južni most, Kostanjevica na Krki
Foto: arhiv ePosavje
V Kostanjevici na Krki pričenjajo z obnovo južnega mostu čez Krko, zapora mostu bo vse do sredi oktobra, na desni breg boste lahko prišli mimo krožišča v Dobah ali čez Podbočje.

Obnova južnega mostu v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so v torek sporočili, da bo od torka naprej popolna zapora na lokalni cesti LC 191331 Stara državna cesta v Kostanjevici na Krki. Zapora mostu bo med 19. julijem in 15. oktobrom zaradi obnove lesenega mostu.

Dostopni nasip bo na desnem bregu Krke

Ker bodo v reki Krke zamenjali pilote in na njih postavili montažno konstrukcijo, so po projektni nalogi predvideli dostopni nasip za težko gradbeno mehanizacijo. "Dostop do delovišč se bo izvajal izključno iz desnega brega. V delavni nasip v reki je potrebno namestiti ustrezno število cevi, ki bodo zagotavljale pretočnost v času izvedbe del," dodajajo.

Stari most bodo odstranili

Sredi aprila so na kostanjeviški občini s podjetjem Rafael podpisali 516.043,02 evrov vredno pogodbo za obnovo lesenega mostu na južni strani otoka, po kateri bo izvajalec med drugim pripravil vso potrebno dokumentacijo za izpeljavo projekta, zagotovil materiale in odstranil vse elemente obstoječega mostu, obnovil mostne opornike na obeh brežinah ter obnovil konstrukcijo mostu.

kostanjevica na krki
ceste

Pridružite se nam