Skip to main content
V Posavju 17.4° C Nedelja, 2. oktober 2022
12.04.2021
20:30
Zdravstveni dom Krško, COVID-19
Foto: Simon Krnc / Zdravstveni dom Krško
Če zavrnete cepljenje proti COVID-19 in si premislite, boste do cepljenja prišli s konca čakalne vrste, pravijo iz Zdravstvenega doma Krško.

Prijava in cepljenje proti COVID-19

V Posavju največji delež cepljenih s prvim odmerkom v občini Radeče

KRŠKO Do ponedeljkovega večera so v Posavju proti COVID-19 s prvim odmerkom cepiva cepili 11.750 oseb, z drugim odmerkom 4.535. Kot lahko razberemo iz podatkov Nacionalnega inštitua za javno zdravje po ponedeljkovi cepljenjih, imajo v šestih posavskih občin največji delež cepljenih s prvim odmerkom cepiv proti COVID-19 v občini Radeče (24,1% prebivalstva), sledijo v občini Sevnica (19,2%), v Kostanjevici na Krki (14,9%), občini Brežice (13,9%), v občini Krško (13,4%) in v Bistrici ob Sotli (10,3%).

Kako se lahko prijavite za cepljenje v Krškem?

V Zdravstvenem domu Krško cepljenje proti COVID-19 izvajajajo v cepilnem centru, kjer del svojih delovnih obveznosti opravlja diplomirana medicinska sestra ter dve administratorki, v delo pa se dodatno vključujejo tudi medicinske sestre iz ambulant ter zdravniki.

Z IZBRANIM OSEBNIM ZDRAVNIKOM Iz Zdravstvenega doma Krško sporočajo, da se lahko pacienti na cepljenje prijavijo pri svojih izbranih osebnih zdravnikih po telefonu ali preko elektronskega naslova naslova, v primeru daljše odsotnosti zdravnika pa pri nadomestnem zdravniku. Ob prijavi morajo navesti ime in priimek, datum rojstva in telefonsko številko, na katero so dosegljivi.

BREZ OSEBNEGA ZDRAVNIKA Če pacienti nimajo izbranega osebnega zdravnika, vendar vsaj začasno bivajo v Republiki Sloveniji, so upravičeni do brezplačnega cepljenja proti COVID-19. Omenjeni pacienti morajo uradno dokazilo o začasnem prebivališču. Ti se lahko na cepljenje prijavijo neposredno v cepilni center na telefonsko številko 051 389 934 ali preko elektronskega naslova cepimse@zd-krsko.si.

"V kolikor imajo pacienti dodatna vprašanja glede cepljenja, se lahko za odgovore obrnejo na svoje izbrane osebne zdravnike, veliko uporabnih informacij je zbranih tudi na spletni strani NIJZ – www.cepimose.si," pravijo v Zdravstvenem domu Krško.

Cepljenje, COVID-19

KAR MORATE VEDETI O PRIJAVI NA CEPLJENJE:

  • Prijavite se lahko pri izbranih osebnih zdravnikih - po telefonu ali elektronski pošti
  • Ob prijavi navedite ime in priimek, datum rojstva in telefonsko številko
  • Če nimate izbranega osebnega zdravnika, se prijavite neposredno v cepilni center

O vrstnem redu cepljenja

1) Če zavrnete cepljenje s ponujenim cepivom, vas ne kličejo več

V Zdravstvenem domu Krško pravijo, da vrstni red cepljenja narekuje nacionalna strategija cepljenja. "Od 1. aprila 2021, za obdobje 3 tednov, so do cepljenja upravičeni pacienti starejši od 60 let in vsi rizični kronični bolniki, ne glede na starost." Ko je cepivo za določenega pacienta na voljo, ga pokliče medicinska sestra iz ambulante osebnega zdravnika in se dogovori za točen termin cepljenja, kar je običajno dan ali dva pred samim cepljenjem in ob klicu bo medicinska sestra preverila tudi zdravstveno stanje pacienta.

2) Če si premislite in se ponovno prijavite, padete na konec čakalne vrste

Če je pacient akutno zbolel, bodo cepljenje odložili a 14 dni in pacienta ponovno poklicali. "V kolikor pacient zavrne cepljenje s ponujenim cepivom, se le to zabeleži in se pacienta ne kliče več. Če se pacienti, ki so cepljenje zavrnili premislijo, se lahko ponovno prijavijo, vendar so vpisani na konec čakalne vrste," še dodajajo.

(eP)

koronavirus
krško
covid19

Pridružite se nam

Novice iz Posavja