Skip to main content
V Posavju 17.4° C Nedelja, 2. oktober 2022
06.08.2020
08:00
Izgradnja garaž za Poklicno gasilsko enoto Krško
Gradnja prve faze prizidka objektu Poklicne gasilske enote Krško na Tovarniški ulici 19 na Vidmu v Krškem se bliža zaključku. Kaj vse bo v prizidku in kdaj načrtujejo vselitev v nove prostore?

Gasilci novembra že v novih prostorih

KRŠKO Krški poklicni gasilci so se v primerjavi z začetnim stanjem pred 38 leti okrepili tako kadrovsko, kakor tudi po številu vozil in količini zaščitne reševalne opreme. Tako sedanje premajhne prostorske kapacitete že moteče vplivajo na izvajanje vseh nalog, s tem pa se je pokazala potreba po dodatnih prostorih za redno delovanje. Leta 2017 so v Krškem sprejeli investicijsko dokumentacijo za gradnjo prizidka obstoječi stavbi na Tovarniški ulici v Krškem in v lanskem letu pričeli z gradbenimi deli v 1. fazi. Ta dela so zdaj že skoraj končana.

"Prostori se sušijo in pripravljajo za polaganje tal"

Kot pravijo na Poklicni gasilski enoti Krško, "se prostori sušijo in pripravljajo za polaganje tal, nato pa bo sledila namestitev predvidene opreme. V mesecu novembru se bodo gasilci preselili v nove prostore, gradbeni izvajalci pa se bodo lotili nadaljnjih del v drugi in tretji fazi projekta, kjer so predvideni še prostori za PGD Videm ob Savi in ostale službe v sistemu zaščite in reševanja."

Kaj vse bo v novih prostorih?

V prizidku bodo skupni prostori za gasilci, telovadnica in trim kabinet, garderoba, pralnica, dve garaži za osebni vozili in dispečerski center, ki so zdaj z veliko mero iznadljivosti "stisnjeni" v obstoječi objekt. V novi stavbi bodo še prostori za delovanje servisa dihalnih aparatov ter ročnih gasilnikov, ki zdaj domujejo v starem, desnem, delu objekta.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Obnova se bo nadaljevala še v dveh fazah

Po končanju prve faze bo v drugi fazi sledila obnova obstoječega objekta, v zadnji fazi pa bodo odstranili stare garaže na desnem delu objektu, kjer so zdaj prostori Prostovoljnega gasilskega društva Videm. "Z izgradnjo in s prenovo gasilskega doma Poklicne gasilske enote Krško ter kasneje z umestitvijo regijskega gasilskega poligona na mesto nekdanje belilnice in bazena to območje dobiva dodatno vsebino in s tem dodano vrednost, degradirano območje pa se revitalizira," nam je ob začetku projekta povedal krški župan. Občina Krško se bo s projektom prijavila na razpis za pridobivanje sredstev iz državnega proračuna na podlagi revitalizacije degradiranega območja tovarne Vipap Krško, kjer bo uveljavljala dosedanja vlaganja, pri zagotavljanju sredstev bo z 200.000 evri sodelovala tudi Poklicna gasilska enota Krško.

(bš)

krško
pge krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja