Skip to main content
V Posavju 26° C Četrtek, 18. avgust 2022
11.04.2022
08:18
Varuj okolje, projekt
Foto: Kostak, d. d.
V sklopu projekta Varuj O(KO)LJE v družbi Kostak, d. d., v mesecu aprilu pripravljajo aktivnosti za vse generacije. V soboto boste lahko na Tržnici Videm opazili novo maskoto, bobra Bora.

Varuj O(KO)OLJE

KRŠKO V okviru projekta VARUJ O(KO)LJE so predstavniki družbe Kostak v aprilu obiskali oskrbovance Varstveno delovnega centra Leskovec pri Krškem in stanovalce Doma starejših občanov Krško, s kostanjeviškimi učenci 4. razreda pa izvedli naravoslovni dan na temo voda.

Fotogalerija (Foto: Kostak, d. d.):

S kostanjeviškimi četrtošolci o vodi

Učenci so si najprej ogledali vodno zajetje Jama in pripravo pitne vode, se seznanili z značilnostmi vodovodnega in kanalizacijskega sistema v občini Kostanjevica na Krki, ogledali so si tudi model vodonosnika Krškega polja, sodelovali so pri poskusih z vodo in se pogovarjali o ločevanju odpadkov.

In o ravnanju z odpadnim jedilnim oljem

Posebna pozornost je bila namenjena skrbnemu ravnanju z odpadnim jedilnim oljem, saj lahko zlivanje odpadnega olja v naravo zelo onesnaži podtalnico, ki predstavlja enega izmed največjih virov pitne vode. Skupaj so izdelovali tudi svečke iz odpadnega jedilnega olja, učenci pa so se zelo razveselili obiska bobra Bora, nove Kostakove maskote.

Maskota Boberček

Bober Bor v soboto na Velikonočnem sejmu

Nova maskota bo v soboto  med 8. in 12. na Velikonočnem sejmu na Tržnici Videm zabavala najmlajše obiskovalce. Vabljeni na Kostakov razstavni prostor, kjer bodo na voljo brezplačne posodice za zbiranje odpadnega olja v gospodinjstvih, izdelovali pa bodo tudi svečke iz odpadnega jedilnega olja.

Kostak, d. d. 

kostak krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam