Skip to main content
V Posavju 11.9° C Torek, 27. september 2022
11.02.2020
10:50
Radeče v letu 2020
Grafika: ePosavje
V občini Radeče se po zatišju v preteklih letih znova pospešeno ukvarjajo s pridobivanjem evropskih sredstev za sofinanciranje večjih projektov, ki jih občina sama ne bi mogla izvesti.

"Prekopali bomo polovico Radeč"

Izgradnja kolesarske poti Vrhovo - Hotemež

RADEČE "Vesel sem, da so se evropski razpisi in investicije v lanskem letu začeli in se letos nadaljujejo. Največji projekt bo projekt kanalizacije, polovico Radeč bomo prekopali v letošnjem in naslednjem letu. Čistilna naprava in dograditev obstoječega kanalizacijskega projekta. Naslednji projekt bo izgradnja kolesarske poti Vrhovo - Hotemež," je ob tem povedal radeški župan Tomaž Režun.

Ureditev širše okolice Zdravstvenega doma Radeče

Z evropskim projektom se je v letu 2019 uspešno spopadel tudi radeški zdravstveni dom, ki je v okviru projekta Center za starejše Dobra energija v sodelovanju z občino odprl center za starejše, starejšim občanom pa ponudil tudi brezplačne prevoze po območju občine. Zdravstveni dom Radeče ima velike načrte tudi v letošnjem letu, saj se jim obeta ureditev širše okolice zdravstvenega doma, pri kateri bo prav tako sodelovala Občina Radeče. "V načrtu je ureditev parkirišč in platoja proti banki," dodaja župan.

Obnova nekaterih cest

Tudi obnova ceste Radeče - Zidani Most

V načrtu je prav tako obnova nekaterih cest, še dodaja Režun. "Sam proračun je velik 5,3 milijona evrov. Ko bodo prišla še evropska sredstva in če ne štejem državnega projekta obnove ceste Radeče - Zidani Most, bodo te številke kar nekaj višje. Nekje 25 do 30 odstotkov pa bo šlo za investicije."

(bš)

radeče
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja