Skip to main content
V Posavju 28.6° C Sreda, 10. avgust 2022
15.07.2022
12:29
Na naših straneh smo že poročali, da bodo na travniku na Mohorju nad Brestanico postavili leseno konstrukcijo, svojevrstno razgledno točko.

Razpis bodo ponovili

KRŠKO Konec maja so v Krškem objavili javno naročilo za postavitev lesene konstrukcije na lokaciji Mohor, ustvarjalke iz društva Prostor vmes so namreč na travniku na levi strani ceste (na desni, gledano proti reki Savi, je cerkev Svetega Mohorja) zarisale Landart na lokaciji vinorodnega podokoliša Sremič. Po načrtih bo razgledni paviljon enostaven objekt s površino 6,45 m2, v celoti bo iz izdelan iz sibirskega macesna.

"Ponudbena cena presega zagotovljena sredstva naročnika"

Kot so konec junija zapisali v obrazložitvi po končanem zbiranju ponudb, ponudbena cena edine prispele ponudbe 73.739,41 evrov presega zagotovljena sredstva naročnika. Kakor nadaljujejo, imajo sredstva zagotovljena v proračunu Mestne občine Krško "v višini, kot jo je opredelil v predlogu za začetek postopka 4. maja in sklepu za začetek postopka oddaje javnega naročila 6. maja." Koliko sredstev so predvideli, ne bodo razkrili - bodo pa izvedli nov postopek oddaje javnega naročila. 

Kdaj bo paviljon postavljen?

Začetek del je predviden takoj po uvedbi v delo po uspešno zaključeni oddaji javnega naročila. Po prvotnih načrtih so predvideli, da bi bila vsa dela zaključena do 15. septembra letos.

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja