Skip to main content
V Posavju 3.1° C Petek, 2. december 2022
14.04.2021
11:05
Sevnica, rebalans proračuna za leto 2021
Foto: arhiv ePosavje
Sevniški občinski svet je na zadnji seji med drugim potrdil zaključni račun proračuna za leto 2020 in rebalans proračuna za letošnje leto.

Zaključni račun in rebalans proračuna za 2021

SEVNICA Covid kriza je nekoliko spremenila dinamiko izvedbe aktivnosti in nalog proračuna za leto 2020. Zaključni račun je bil realiziran v celoti, pravi sevniški župan, tako v projektnem delu kot, skladno s situacijo, tudi na obveznih nalogah. Težak je dobrih 20 milijonov evrov. "Zaključni račun je prinesel precejšen presežek in v tem je skoraj 1,9 milijona evrov presežka iz plinovoda je bilo prenesenega v proračun, sama dejavnost pa prenesena na Komunalo," pravi sevniški župan Srečko Ocvirk.

Presežek bodo usmerili tudi na področje šolstva in predšolske vzgoje

Hkrati pa je del presežka bil pogojen oz. vzpostavljen z zakonom o razbremenitvi občin, ki je skupaj z dvignjeno povprečnino občinam omogočil povečan razvojni impulz, kar so vključili v rebalans za leto 2021, med drugim na področju šolstva in predšolske vzgoje. "Tako na Osnovni šoli Blanca, nekaj v Sevnici, v Krmelju in na OŠ Ana Gale. Tudi sredstva za prenovo objektov so primerna, pa tudi sama sredstva na obveznih nalogah se povečujejo," dodaja Ocvirk.

(eP)

sevnica
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja