Skip to main content
V Posavju 17.1° C Sreda, 20. oktober 2021
18.06.2021
12:29
Ribe na šolskih krožnikih
Foto: ePosavje.com
V Posavju so dve leti nazaj pričeli s skupnim projektom Ribe na šolskih krožnikih,
sofinanciranim iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.

Ribe na šolskih krožnikih

SEVNICA Ključni cilj projekta je povečati ozaveščenost ljudi o zdravi prehrani in povečati prehrano z ribami in ribjimi izdelki, še predvsem v vrtcih in šolah. Projekt Ribe na šolskih krožnikih je nadaljevanje ideje in zgodbe projekta Najboljša riba je posavska riba, ki ga je pred tem kot vodilni partner izvajala Občina Sevnica.

Občina Sevnica je eden od partnerjev, nosilec projekta je Občina Krško, ostali partnerji pa so: Ribogojstvo Goričar d.o.o., Osnovna šola Jurija Dalmatina Krško, Vrtec Krško, Osnovna šola Brežice in Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica. Ob sodelovanju vseh partnerjev so se v dveh letih zvrstile številne izobraževalne praktične delavnice in predavanja, izobraževalne interesne dejavnosti za učence, razviti so bili različni ribji recepti in produkti, šole in vrtci so opremljeni z novo opremo za postrežbo rib in ribjih produktov, med drugimi aktivnostmi pa je bila urejena tudi učilnica na ribogojnici Laze pri Boštanju za izvedbo naravoslovnih dni.

V Lazah pri Boštanju so predstavniki partnerjev projekta, ki se zaključuje, na novinarski konferenci predstavili učinke in rezultate. O sami ribogojnici in njeni vlogi na področju izobraževanja je spregovoril predsednik Ribiške družine Sevnica Sandi Kosmač. V zaključku je sledila še predstavitev različnih ribjih jedi, ki je pripravilo ribogojstvo Akval d.o.o. z Blance.

 

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja