Skip to main content
V Posavju 19.5° C Ponedeljek, 4. julij 2022
10.09.2021
08:56
Miličniški blok v Brestanici
Foto: ePosavje.com
Še v začetku meseca so z Občine Krško sporočili, da bi miličniški blok v Brestanici porušili do konca meseca. Konec meseca je malo pohitel, od stavbe je v četrtek ostalo samo še nekaj zidakov.

Rušenje miličniškega bloka v Brestanici

KRŠKO Kot smo konec julija prvi objavili na ePosavje.com, bo Občina Krško dobrih 4000 kvadratnih metrov velik plato pri Gradu Rajhenburg v Brestanici preuredila. Zapuščen miličniški dom med gradom in trapistovskim pokopališčem so leta 1949 z večino udarniških akcij naredili policisti, pazniki ali zaporniki. Dom je bil v začetku namenjen bivanju paznikov in paznic ženskega zapora v gradu. Zapor so sicer leta 1956 preselili na Ig, v gradu pa so uredili Zvezni zbirni center za prebežnike.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Ureditev prostora za ponovno vzpostavitev parka

Na Občini Krško so leta 2020 objekt odkupili od družbe Dežele mesnine Kranjske, na 6300 kvadratnih metrih načrtujejo ureditev prostora, ki bo ponujal možnost za ponovno vzpostavitev parka. Po dokončni rušitvi objekta v naslednjih dneh bo pristopili k pridobitvi gradbenega dovoljenja za ureditev parka in razpis za izvajalca del. "Projekt, ocenjen na 250.000 evrov, naj bi bil zaključen do pomladi naslednje leto," dodajajo v Krškem.

(eP)

brestanica
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja