Skip to main content
V Posavju 25.7° C Četrtek, 30. junij 2022
27.08.2021
13:28
Kolesarska povezava Budič - Krška vas
Grafika: ePosavje.com
Poročali smo že, da bodo v Brežicah vzpostavili kolesarsko povezavo med Čatežem ob Savi in Krško vasjo. Po mnenju domačinov ima omenjena kolesarska povezava eno težavo.

Kolesarska steza ob Krki od Budiča do Krške vasi?

Vse je odvisno od izgradnje hidroelektrarne Mokrice

BREŽICE V brežiški občini bodo dobili dve novi kolesarski povezavi, od Brežic do Dobove in od Brežic do Krške vasi. Ob pogovoru z domačini so nam povedali, da bo ta slednja potekala od Čateža ob Savi do Krške vasi, ampak čez vas Čatež in ob avtocesti do Griča in od tam naprej do Krške vasi. In ne ob reki Krki, od Čateža ob Savi mimo železnega mostu do Krške vasi - kjer poteka glavna cestna prometnica.

"Za naprej se dogovarjamo"

Za komentar ureditve smo povprašali brežiškega župana. Ivan Molan pravi, da bo kolesarska povezava od Čateža urejena preko avtoceste in po obvoznih cestah do Griča. "To je trenutna kolesarska pot. Za naprej se dogovarjamo, da bi se ob izgradnji hidroelektrarne izgradila še od Budiča do starega mostu," pravi Molan.

"Začetek gradnje hidroelektrarn je za nas težko pričakovana odločitev"

Na vprašanje, kdaj pa to bo, je po besedah župana vse odvisno od časovnega poteka izgradnje hidroelektrane Mokrice. "Veste, da pri hidroelektrarnah še vedno ni izdano gradbeno dovoljenje in da so stvari še vedno na sodišču. Tako da začetek hidroelektarn je še vedno negotov. Za nas je to težko pričakovana odločitev, kdaj se bo začelo delati."

(bš, eP)

brežice
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja