Skip to main content
V Posavju 25.8° C Ponedeljek, 4. julij 2022
22.07.2020
14:56
Foto: ePosavje TV
V polnem teku so dela izgradnje novega vrtca na Senovem. V letu 2019 so pripravili projektno dokumentacijo, pridobili gradbeno dovoljenje, izbrali izvajalca, z deli pa so začeli v aprilu.

Gradnja osemoddelčnega vrtca poteka skladno z načrti

Gradnja skoraj ničenergijskega vrtca z osmimi oddelki poteka skladno z načrti. "Dela na senovskem vrtcu potekajo v polni meri. Gre za ničenergijski vrtec, zgrajen popolnoma iz lesa. Trenutno je objekt pokrit in se prehaja na notranja dela. Do zaključka projekta imamo še šest mesecev in za opraviti še kar veliko dela, ampak objekt je v glavnem že pod streho in se že intenzivno izvajajo vsa ostala dela," pove krški župan Miran Stanko.

Vrednost vrtca skupaj z opremo znaša 3,3 milijona evrov

Skupna vrednost naložbe znaša 3,3 milijona evrov. Gradbeni del znaša 2,7 milijona evrov, preostanek je namenjen za nabavo opreme. "Investicijska struktura ali konstrukcija vključuje tudi 480 tisoč evrov s strani Eko sklada, ker gre za takšen nizkoenergijski objekt, sicer pa smo z razporedom sredstev nekaj sredstev zagotovili s strani države. Gre za povratna sredstva, in sicer za  dolgoročni, 10-letni kredit s strani države oz. tako imenovanega 23. člena," še doda Stanko. Gre torej za povratna sredstva, ki pa niso obrestovana in tudi ne sodijo v kvoto zadolževanja, a jih bo kljub temu treba vrniti iz proračuna.

Objekt bo predvidoma dokončan do konca letošnjega leta, namenu pa ga bodo predali februarja 2021.

(eP)

krško
senovo

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja