Skip to main content
V Posavju 29.1° C Torek, 16. avgust 2022
14.08.2019
12:15
Foto: Ansat TV
Na območju Kvedrove ceste pri železniški postaji Sevnica potekajo dela dveh ločenih naložb, končana projekta pa bosta veliko prispevala k celostni podobi širšega območja novega dela mesta.

Nova podoba parkirišča pri železniški postaji v Sevnici

Zemljišča odkupili, pripravili dokumentacijo in se prijavili na razpis

SEVNICA Parkirišče v neposredni bližini železniške postaje že dobiva novo podobo. Dela so v zaključni fazi, dokončana je voziščna konstrukcija. "To parkirišče je bilo v lasti Slovenskih železnic. Ker Občina Sevnica ni mogla kandidirati na razpis za P+R (Parkiraj in se odpelji) brez tega lastništva, smo zemljišče odkupili, pripravili projektno dokumentacijo in se prijavili na razpis," je povedal Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica.

 

Parkirišče bo imelo parkirni avtomat

Brezplačno parkiranje za tiste, ki bodo pot nadaljevali z vlakom

V okviru omenjenega razpisa je sofinanciranje pogojeno z načeli spodbujanja trajnostne mobilnosti, ki je usmerjena v uporabo javnega potniškega prometa oziroma kombiniranju prevoznih sredstev.  "Parkirišče je prioritetno namenjeno tistim, ki gredo na javni prevoz, na vlak. Zaradi tega pogoja bo to parkirišče imelo parkirni avtomat, vsak potnik na vlaku bo prejel brezplačen parkirni listek," pove Ocvirk.

Tako bo parkiranje dovoljeno tistim, ki se s svojim osebnim vozilom pripeljejo do železniške postaje z namenom, da za nadaljnjo pot uporabijo javni prevoz. "Zaposlenim v okolici bodo imeli nekaj manj parkirišč. Res je, da poslovni objekti v okolici nimajo lastnih parkriišč in vsi parkirajo na javnih parkiriščih. Ocenjujem, da temu ne bo tako. Parkirišča, ki bodo nastala ob cesti, ne bodo podvržena režimu P+R, kar pomeni, da bodo ljudje prosto parkirali. Tako kot do sedaj," dodaja sevniški župan.

Manj parkirnih mest za avtobuse

Manj bo namreč parkirnih mest za avtobuse, saj vzpostavljajo avtobusno postajališče in ne bo več predvidenih mest za trajno parkiranje avtobusov na teh površinah, kot je bilo do sedaj. Na parkirišču bodo po novem tudi elektro-napajalne postaje za osebne avtomobile na električni pogon.

Ansat TV

sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam