Skip to main content
V Posavju 15.4° C Petek, 27. maj 2022
04.07.2019
09:50
Foto: Občina Sevnica
Kot so sporočili z Občine Sevnica, je prva faza obnove sevniškega bazena končana, bazen bo tako vrata odprl že ta konec tedna. Drugo fazo obnove načrtujejo v jesenskem času po končani sezoni.

Prva faza obnove sevniškega bazena končana

Ob pozitivni oceni kakovosti vode in lepem vremenu v vodo že v petek popoldne

Kot pravijo na Občini Sevnica, "obnovljen sevniški bazen obiskovalcem zagotavlja dodatno varnost pri uporabi bazena ter dviguje higienske in kakovostne standarde pri kopanju." Kakor dodajajo, so kvalitetni pregled in prevzem del opravili v sredo, 3. julija. "Izvajajo se še postopki za ustrezno pripravo vode, pregled s strani pristojnega inšpektorata pa bo izveden v petek, 5. julija dopoldan," dodajajo v sporočilu.

Če bo vse v redu, v petek od 15. ure brezplačno kopanje

V primeru pozitivne ocene kakovosti vode in lepega vremena bo tako upravljalec Bazena Sevnica, zavod KŠTM, bazen za obiskovalce odprl v petek ob 15. uri, vstop na bazen bo na dan odprtja brezplačen.

Bazen Sevnica

Sevniški bazen je bil zgrajen leta 1985. Prenova je bila tako po več kot tridesetih letih obratovanja nujna. Cilj te obsežne in izvedbeno zahtevne investicije je poleg vsestranskega zadovoljstva občankam in občanom omogočiti tudi koriščenje prostora za preživljanje prostega časa, druženje in rekreacijo v poletnih mesecih na način, ki ustreza sodobnim higienskim, varnostnim in drugim predpisanim standardom.

Bazen Sevnica predstavlja pomemben del športne in prostočasne infrastrukture v sevniški občini. Občina Sevnica je po sprejemu proračuna za leto 2019 pričela s postopki izbora izvajalca za načrtovano obnovo. Izbran izvajalec, Javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica, je z obnovitvenimi deli pričel v mesecu marcu.

Vir: Občina Sevnica

Obnova bazena v dveh fazah

Obnovljeni školjki obeh bazenov in nova bazenska tehnika

Prva faza obnove, to je obnova bazenskih školjk olimpijskega in otroškega bazena ter zamenjava celotne bazenske tehnike, je končana. V prvi fazi prenove so na olimpijskem in otroškem bazenu odstranili dotrajano PVC folijo in celotni prelivni rob školjke, ki ni več ustrezal predpisanim standardom. V nov prelivni kanal so vgradili prefabricirane betonske kanalete ter nove bazenske rešetke.

Nova PVC folija

Obe bazenski školjki so temeljito očiščitili ter obnovili poškodbe na betonskem delu obeh školjk in na kompenzacijskem bazenu. Olimpijski bazen so zdaj prekrili 1.500 kvadratnimi metri, otroškega pa s 110 kvadratnimi metri nove PVC folije. "Nova folija je sive barve, kar v sončnem vremenu bazenski vodi daje prav poseben odtenek modre," dodajajo na Občini Sevnica.

Zamenjali betonske plošče in položili nove

V celoti so odstranili betonske plošče, obstoječe kinete ter vso dosedanjo cevno inštalacijo v kineti. Ob tem so izkopali nove jaške za nove cevovode okoli obeh školjk ter nov jašek za strojnico masažne črpalke. V drugi fazi prenove je namreč načrtujejo tudi vgradnjo vratne masaže (t.i. labodji vrat). Nove cevi so preko kompenzacijskega jaška povezane na obstoječo strojnico. 

Bazenska tehnika je nova

Okoli obeh bazenov so položili nove betonske plošče, bazenska tehnika je v celoti nova. Zamenjali so tlačno in prelivno instalacijo, poleg tega pa so vgradili še nove šobe za dovod vode, naredili novo cevno povezavo talnega odvzema vode in novo cevno povezavo odvzema vzorcev vode. Na olimpijskem bazenu imajo tudi nove stenske reflektorje za razsvetljavo vode.

Jeseni je načrtovana druga faza prenove

Po zaključku kopalne sezone bo sledila še druga faza obnove sevniškega bazena. V celostni obnovi strojnice bodo zamenjali filtre, črpalke in naprave za kemijsko pripravo vode. Na že pripravljeno inštalacijo bodo priklopili sistem za masažo, v strojnici pa bodo zamenjali tudi vse elektro inštalacije. "Vrednost del predvidenih za drugo fazo obnove znaša 669.787,72 evrov z DDV," še dodajajo na Občini Sevnica.

(bš)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja