Skip to main content
V Posavju 19.4° C Nedelja, 2. oktober 2022
21.01.2020
15:11
Foto: PGD Sevnica
Sevniški gasilci so v lanskem letu opravili 137 intervencij, ob tem so na intervencijah skupaj opravili 2010 ur prostovoljnega dela.

Največ posredovanj po prometnih nesrečah

39 prometnih nesreč in prav toliko intervencij tehnične pomoči

SEVNICA Sevniški gasilci so v letu 2019 opravili 137 intervencij, med katerimi je bilo največ posredovanj ob in po prometnih nesrečah. Takšnih posredovanj je bilo lani 39, prav toliko pa je bilo tudi intervencij, ko so nudili tehnično in drugo pomoč. Pod te dogodke spadajo tudi pomoč reševalcem in odpiranja vrat stanovanj, avtomobilov in druge podobne intervencije.

21 požarov

V lanskem letu so posredovali tudi na 21 požarih in imeli 6 intervencij ob nesrečah z nevarnimi snovmi. V svoji statistiki so zabeležili dve nesreči v železniškem prometu in dve nesreči na vodi, devetkrat so posredovali po delovnih nesrečah in ob pomoči helikopterski nujni medicinski pomoči ob pristanku na Radni, 19 intervencij pa so opravili ob naravnih nesrečah, ko je bilo med drugim potrebno črpati tudi meteorno vodo. Skupaj so sicer v lanskem letu sevniški gasilci na intervencijah opravili 2010 ur prostovoljnega dela.

(bš)

pgd sevnica
gasilci

Pridružite se nam