Skip to main content
V Posavju 15.5° C Petek, 27. maj 2022
19.07.2019
14:45
Foto: Občina Brežice
V Brežicah bo predvidoma v avgustu zaživel sistem za izposojo koles Bržkolo. Sistem je trenutno v preizkusni fazi, za izposojo bo na voljo 32 koles, zaenkrat bo postaj šest. Kje vse? Beri naprej!

Bržkolo - sistem za izposojo koles

Podoben sistem kot KRČAN

BREŽICE Tako zdaj po Krškem, kjer se je sistem Krčan dobro prijel in te dni dobiva nove postaje, sistem za izposojo koles dobivajo tudi v Brežicah. Lani jeseni je Občina Brežice uspešno izvedla javno naročilo za vzpostavitev sistema koles s postavitvijo treh kolesarnic, pogodbo pa so sklenili s Šolskim centrom Velenje. Velenjčani so poskrbeli tudi za KRČANa, tako da bo uporaba sistema zelo podobna.

Kartice boste lahko prevzeli na treh lokacijah

Za uporabo sistema bo potrebna osebna registracija, uporabniške kartice boste lahko prevzeli na Občini Brežice, v TIC-u v Mestni hiši Brežice ali v MC Hostlu Brežice. Dostop do storitve bo brezplačen, sistem bo na voljo 24 ur na dan in vse dni v letu, v posameznem kolesarskem tednu pa si boste lahko kolo izposodili za 14 ur.

In kje bodo kolesarnice?

Nekatere stojala za kolesa še pridejo

Kolesarnice že stojijo na železniški postaji, na avtobusni psotaji, pred Gimnazijo Brežice, Mladinskim centrom Brežice in v Trnju, kolesarska stojala pa so na Tržnici Brežice. Takšna stojala bodo postavili še pred Knjižnico Brežice, na pokopališču, pred vrtcem in občinsko stavbo.

(bš)

brežice
bržkolo

Pridružite se nam

Poglejte tudi