Skip to main content
V Posavju 8.6° C Četrtek, 2. december 2021
25.04.2019
12:26
Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško
V torek, 23. aprila 2019, je na OŠ Jurija Dalmatina šoli potekalo šolsko plesno tekmovanje, ki so ga izvedli v sodelovanju s Plesnim klubom Lukec.

Tekmovanje je del Šolskega plesnega festivala, ki poteka pod okriljem Šolskih športnih tekmovanj Zavoda za šport RS Planica in Plesne zveze Slovenije. Učenci so tekmovali v dveh starostnih kategorijah. V prvi plesalke in plesalci od 4. do 6. razreda, v drugi pa plesalke od 7. do 9. razreda. Vsi učenci so se predstavili s tremi različnimi koreografijami. Plesali so HIP HOP, POP in LATINO. Kljub temu, da so pridno trenirali, je bilo pri prvem nastopu opaziti tremo, z vsakim naslednjim plesom, ki so ga odplesali, pa so postajali bolj suvereni.

Sodniki so iz vsake kategorije izbrali 6 najboljših plesalk/plesalcev (4.–6. razred: Lija Kranjc, Klara Katič, Anej Jurečič, Tinkara Kranjčevič, Tara Rusič, Anida Liugaxhija; 7.–9. razred: Nastja Obradovič, Klara Kostrevc, Vanja Vučajnk, Riana Mavrek, Maša Rožman, Larisa Kocjan).

Ker smo imeli v obeh kategorijah po eno plesalko, ki izven šole tekmuje na tekmovanjih, ki jih organizira Plesna zveza Slovenije, so sodniki izbrali še 7. tekmovalko, ki bo našo šolo zastopala na področnem tekmovanju (4.–6. razred: Hana Podgoršek, 7.–9. razred: Tina Kuselj). Le-to bo potekalo prav na naši šoli 7. maja.

Plesalci in plesalke se ga že zelo veselijo.

Učenka Klara Kostrevc in mentorica Maja Arnšek

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja