Skip to main content
V Posavju 16.7° C Torek, 27. september 2022
18.10.2021
08:46
Gibalno ovirani gore osvajajo
Foto: Društvo Sonček Posavje
V nedeljo, 26. septembra, so se člani društva Sonček Posavje udeležili inkluzijskega pohoda v okviru akcije GOGO (Gibalno ovirani gore osvajajo), tokrat na Boč.

GOGO - Gibalno ovirani gore osvajajo

KRŠKO S štirimi kombiji smo se iz Posavja odpeljali okrog 7. ure proti Zgornjim Poljčanam. Ob vznožju na Boč smo se zbrali vsi pohodniki, spremljevalci in prostovoljci. Akcija je bila namenjena vsem oblikam oviranosti. Tako so se tu srečale osebe na invalidskih vozičkih, gluhi in naglušni, slepi in slabovidni ter osebe z motnjami v duševnem razvoju, iz različnih koncev Slovenije. Po lepi, asfaltni poti, dolgi slabe 4 km, smo se podali proti koči. 

V skupinicah po svojih zmožnosti smo različno premagovali ovinke in naklone, nekateri z vozički, s kolesi ali peš, dobro uro oz. toliko, da smo na koncu vsi prispeli do koče. Ob spremstvu ptičjega petja, mogočnih dreves, ki so nas obdajala skozi vso pot, in nato prelep razgled po okoliških krajih, nam je pot dala različna spoznanja, občutke in zavedanja, da ne glede na to, kako smo si različni, si vsi želimo le eno – priti na cilj.

23. oktobra na Lisco

Pri koči je sledil krajši program, ki ga je pripravila delovna skupina GOGO. Za obilico smeha je poskrbela Urška Vučak Merkež s svojo energijo in simpatičnostjo. Ob zvokih harmonike so za pohodnike poskrbeli gluhi in naglušni natakarji, katerim smo lahko v znakovnem jeziku naročili, kaj bi želeli za okrepčilo. Golaž in gobova juha sta nama dala nove energije za povratek v dolino. Okrog 16. ure smo se vrnili nazaj na izhodišče, nasmejanih obrazov in lepih občutkov na čudovit  jesenski dan. Nov planinski žig v pohodniškem dnevniku in Planinec pa nas bo  spominjal na ta dan. Naslednji  žig pa nas že čaka na Lisci 23. oktobra 2021. Vabljeni vsi, ki imate radi naravo in srce prostovoljca.

Predsednica Društva Sonček Posavje Nataša Solomun

društvo sonček posavje
fotogalerija
krško

Pridružite se nam