Skip to main content
V Posavju 22.3° C Torek, 9. avgust 2022
28.09.2019
18:10
Foto: Občina Brežice
Brežiški župan in direktorica občinske uprave sta se preizkusila kot voznika prostovoljca v projektu Sopotniki. V Brežicah so zadovoljni z odzivom, razmišljajo celo o nakupu še enega vozila.

Brežiški Sopotniki

"Vedno večje število uporabnikov dokaz, da je bila odločitev pravilna"

BREŽICE Kot pravijo v Brežicah, je vedno večje število uporabnikov projekta Sopotniki – brezplačnih prevozov za starejše občane – dokaz, da je bila odločitev Občine Brežice za podporo tega projekta pravilna. Trenutno 16 prostovoljk in prostovoljcev prevaža po opravkih več kot 200 posameznih uporabnikov. Občina Brežice je za namen brezplačnih prevozov kupila nov avtomobil, zaradi povečanega povpraševanja po prevozih pa že razmišlja o nakupu dodatnega avtomobila.

Župan in direktorica občinske uprave kot voznika prostovoljca

V četrtek, 26. septembra, sta se tako kot voznika prostovoljca preizkusila župan Občine Brežice Ivan Molan in direktorica občinske uprave Gordana Radanovič. Uporabnika prevozov sta jima zaupala, kako pomemben je projekt za izboljšanje mobilnosti in tudi dostopnosti do različnih storitev ter posledično izboljšanje življenja za starejše občane, ki sicer nimajo možnosti lastnega prevoza. Po besedah koordinatorke projekta Sopotniki v brežiški občini Brede Špacapan je velika večina vseh opravljenih prevozov namenjenih obisku zdravnika.

Iščejo prostovoljce

Zavod Sopotnik ob tej priložnosti v vrste prostovoljcev voznikov vabi vse, ki si želite pomagati, ki radi vozite in spoznavate nove ljudi ter kraje. Naloga prostovoljcev in prostovoljk je po dnevnem razporedu opraviti vnaprej rezervirane prevoze. Bodoči prostovoljci lahko za informacije pokličejo na številko 041 744 947 ali preprosto vnesejo svoje podatke v spletni obrazec http://www.sopotniki.org/prijava.php.

(bš)

brežice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja