Skip to main content
V Posavju 12.1° C Sreda, 20. oktober 2021
09.10.2021
14:26
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policija je v zadnjem mesecu na območju Posavja, Dolenjske in Bele krajine ponovno obravnavala več primerov vlomov v avtomobile. Storilci so vlamljali predvsem zvečer in ponoči.

Vse pogostejši vlomi na parkiriščih in dvoriščih

Policisti so v zadnjem času zabeležili več primerov vlomov v vozila na parkiriščih in dvoriščih. Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, so v vsem primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. "Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov je bilo ugotovljeno, da so bili v vseh primerih žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti in denar."

Storilci na delu predvsem zvečer in ponoči

Storilci so v vozila vlamljali predvsem v večernih in nočnih urah na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu. Obravnavali so tudi nekaj primerov vlomov v kombinirana vozila, iz katerih je bilo ukradeno električno ročno orodje.

Policisti svetujejo previdnost

Ob tem so ponovno opozorili, da bi marsikateri vlom lahko preprečili ob upoštevanju osnovnih zaščitnih ukrepov. Policisti svetujejo, da lastniki v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. "Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov," opozarjajo policisti.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam