Skip to main content
V Posavju 27° C Sobota, 2. julij 2022
13.06.2022
08:59
Sprejem učencev v Sevnici
Foto: Občina Sevnica
V torek, 7. junija 2022, so v prijetnem ambientu sevniškega grajskega parka pripravili sprejem najuspešnejših učenk in učencev ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja.

45 najuspešnejših v lanskem letu

SEVNICA Župan Srečko Ocvirk je izrekel pohvalo 45 učenkam in učenem osnovnih šol sevniške občine in Glasbene šole Sevnica. Izbor najuspešnejših pripravijo šole ob usmeritvah Občine Sevnica. Nagrade in pohvale najuspešnejšim so bile podeljene v več kategorijah in sicer za učne uspehe in dosežke na področju znanja, za uspehe v Glasbeni šoli Sevnica na področju kulture, za športne dosežke in za dosežke enkratnega značaja za posamezne učence ali skupino učencev, ki so uspeh dosegli na katerem drugem vsebinskem področju v obliki raziskovalnih nalog. Učence je v grajski park slavnostno pospremila grajska gospoda, pozdravil jih je tudi Baron Moscon.

Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je v svojem nagovoru poudaril, da lokalna skupnost izjemno ceni uspehe učenk in učencev ter hkrati izrazil željo, da se po končanem izobraževanju vrnejo v domače kraje in uresničijo svoje ambicije v lokalnem okolju. Zaželel jim je uspešno reševanje vseh izzivov, ki jih čakajo na njihovi življenjski poti.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

"Ostanite zvesti sami sebi"

Namestnica predsednika aktiva ravnateljev sevniških šol in ravnateljica Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž Nataša Kreže je izpostavila, da so z uspehi, dobrimi rezultati in raznolikimi talenti devetošolke in devetošolci opozorili nase in hkrati ponesli dobro ime svojih šol tudi izven občinskih meja. Na nadaljnji poti izobraževanja je učencem zaželela naj ostanejo zvesti sami sebi,  svojemu razumu in svojemu srcu. Ob podelitvi pohval so večer z glasbenimi nastopi prijetno popestrili Kvartet rogov Glasbene šole Sevnica ter solistka Sara Praznik ob spremljavi kitare Primoža Lisca.

Občina Sevnica

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam