Skip to main content
V Posavju 15.7° C Nedelja, 14. avgust 2022
13.12.2019
16:35
Sevnica, Naselje heroja Maroka
Foto: arhiv ePosavje
V Tržišču so se v četrtek srečali prostovoljci iz sevniških društev upokojencev, ki so vključeni v program Starejši za starejše.

Srečanje prostovoljcev programa Starejši za starejše

TRŽIŠČE Program medsebojne pomoči starejših za višjo kakovost življenja doma in večjo vključenost v družbo omogoča bolj neodvisno življenje starejših in dostojno preživljanje starosti. V občini Sevnica so v program vključena vsa društva upokojencev, ki v sodelovanju z različnimi strokovnimi službami v lokalnem okolju pomagajo vsem starejšim od 69 let, ki potrebujejo pomoč, pogovor in tople besede.

Prostovoljcem sta se za opravljanje odgovornega, pomembnega in srčnega dela zahvalila podžupan Janez Kukec in vodja oddelka za družbene dejavnosti Mojca Sešlar, ki je poudarila pomen tovrstnega povezovanja in nesebične pomoči za starejše, predvsem tiste, ki živijo sami in v bolj oddaljenih krajih. Izpostavila je tudi nekatere programe, ki skupaj s program Starejši za starejše tvorijo celosten pristop k zagotavljanju preživljanja dostojne starosti, kot so na primer brezplačni prevozi za starejše Sopotnik.

Koordinator dogodka in predsednik Društva upokojencev Razbor Ludvik Cesar se je v imenu vseh prostovoljcev zahvalil Občini Sevnica za dobro sodelovanje. Letošnje srečanje prostovoljcev je bilo osmo zapored, program Starejši za starejše pa v občini Sevnica prostovoljci izvajajo že 12. leto.

V občini Sevnica trenutno živi 2.517 oseb, starejših od 69 let. Vključevanje v program Starejši za starejše ima za njih veliko pozitivnih učinkov, prav tako pa druženje in skupno preživljanje časa pozitivno vpliva tudi na prostovoljce. Program Starejši za starejše je vedno odprt za nove posameznike in posameznice, ki želijo svoj prosti čas nameniti drugim starejšim in s tem drugim in sebi omogočiti družabno, prijazno in prijetno jesen življenja.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja