Skip to main content
V Posavju 18.3° C Nedelja, 2. oktober 2022
03.06.2020
14:27
Srečanje osmošolcev generacije 1962 na Senovem
Foto: Boštjan Colarič
V soboto, 30. maja, so se na Senovem srečali senovskih osmošolcev generacije 1962 - 1970. Ob srečanju je nastal zanimiv zapis in fotografija, ki ju objavljamo v nadaljevanju novice.

Srečanje senovskih osmošolcev generacije 1962 - 1970

»Prelepa je senovska fara…« je v soboto, 30. 5. 2020, točno opoldne, zazvenelo iz 36 grl izpred veličastne senovske šole. Učenci in učenke, ki smo pred 50 leti zaključili šolanje na senovski osemletki, smo se zbrali ob jubileju pred vhodom v našo prvo šolo. Ta je sicer ostala zaklenjena, a za zgodovinski posnetek je zadoščalo že stopnišče pred njo.

Pozdravila nas je predsednica Sveta KS Senovo, ga. Vlasta Moškon, ki je na kratko orisala bistvene spremembe v kraju v zadnjih 50 letih in se zahvalila vsem, ki so dobro ime Senovega ponesli v svet, in tudi tistim, ki živimo in ustvarjamo tu, doma. Iz naše številčne generacije nas je res le 11 ostalo in službovalo v domačem kraju, vse ostale pa so zaposlitvene priložnosti ali ljubezen odnesle po Sloveniji, sošolka Silva pa že 42 let živi v Essnu.

Srečanja se je udeležila večina učencev, ki smo zaključili v juniju 1970, le nekaj jih je ostalo doma zaradi bolezni, kar 10 smo jih v zadnjih letih že pospremili k večnemu počitku.

Druženje smo nadaljevali v zelenem okolju obnovljene Senicove zidanice na Porebru. Ob obujanju spominov, zdravicah, dovtipih, kulturnem programu in veselih vižah se je popoldne naenkrat prevesilo v večer. Odkrili smo, koliko talentov smo razvili v 50 letih – vse od pevskih do pivskih. Prisluhnili smo tovarišicama Gmajnarjevi in Reberškovi ter tovarišu Ceglarju, ki se nas spominjajo kot veselo, znanja željno in tudi kot uporno generacijo.

Smeha in spominov ne bi bilo ne konca ne kraja do jutra, zato smo končno le sklenili, da se vsi kmalu snidemo, in se dobro razpoloženi razšli.

Da tako srečanje uspe, je potrebno veliko odprtih src in dobre volje, vse ostalo pa kar pride zraven. In mi smo vse to imeli. Hvala vsem, ki ste prišli!

Boža Ojsteršek

krško

Pridružite se nam