Skip to main content
V Posavju 9° C Četrtek, 28. oktober 2021
27.10.2021
14:58
Izvoz Obrežje
Foto: promet.si
Na avtocesti med Obrežjem in Drnovim od začetka julija potekajo obnovitvena dela. Kako je urejen promet na Obrežju in ali je priključek Brežice odprt? Vse informacije na enem mestu:

SREDA, 27. OKTOBER 2021

(13:01) Izvoz Mokrice iz smeri Brežic je znova odprt

Dobra novica prihaja z Obrežja. Potem ko je bil izvoz Mokrice iz smeri Brežic proti mednarodnem mejnem prehodu Obrežje od sobote zaprt, so dela na tem odseku končali in znova sprostili promet iz smeri Brežic.

Kje še potekajo dela?

Gradbena dela trenutno potekao še na območju Prilip, na mostu čez Krko v Krški vasi so z deli zaključili in počasi bo vse pripravljeno za tehnični pregled in prevzem obnovljenega dela avtoceste med Čatežem ob Savi in Obrežjem. Po prvotnih napovedih bo promet v polnem obsegu stekel v prvih novembrskih dneh.

Izvoz Obrežje
Izvoz Obrežje, 27. oktober 2021

PETEK, 22. OKTOBER 2021

(20:39) Do srede zapora priključka Obrežje

Od sobote do srede, 23. do 27. oktobra, bo zaradi del zaprt priključek Obrežje v smeri Hrvaške.

TOREK, 12. OKTOBER 2021

(08:46) Priključek Obrežje (proti mejnem prehodu) zaprt za promet

Na avtocesti Drnovo - Obrežje so v ponedeljek odprli priključek Brežice, izvoz z avtoceste iz smeri Drnovega in uvoz na avtocesto proti Obrežju. V torek, deset minut pred 8. uro zjutraj, so zaprli priključek Obrežje iz smeri Brežic proti mednarodnem mejnem prehodu Obrežje.

Priključek Obrežje

ČETRTEK, 7. OKTOBER 2021

(19:49) Priključek Brežice proti Obrežju zaprt do ponedeljka ali srede

S Prometno-informacijskega centra so sporočili, da bo na avtocesti Drnovo - Obrežje proti Obrežju priključek Čatež ob Savi (Brežice) zaprt predvidoma do 11. oktobra oziroma v primeru slabega vremena do 13. oktobra 2021. In kot dodajajo, bo isti dan, ko bodo odprli priključek Čatež ob Savi (Brežice), bodo v smeri Obrežja zaprli priključek Obrežje.

TOREK, 5. OKTOBER 2021

(12:26) Priključek Brežice bo zaprt še do 11. oktobra

Na avtocesti Drnovo - Obrežje bo priključek Brežice v smeri Obrežja zaprt še do 11. oktobra. Od sredine naslednjega tedna pa do 20. oktobra bo zaprt priključek Obrežje. 

TOREK, 28. SEPTEMBER 2021

(15:24) Novo presenečenje na avtocesti

Voznike na avtocesti med Drnovim in Obrežjem je danes dočakalo novo presenečenje. Upravljalec avtoceste je namreč zaprl priključek Brežice proti Obrežju. Obvoz je možen preko priključkov Drnovo in Obrežje.

PONEDELJEK, 6. SEPTEMBER 2021

(13:12) Tudi proti Obrežju po levem pasu

Od 12.40 ure naprej so na avtocesti Čatež - Obrežje preusmerili promet v smeri proti Obrežju na levo polovico avtoceste, na obnovljen del vozišča.

(08:12) Proti Brežicam po obnovljenem vozišču

V nedeljo ob 9. uri so promet iz smeri Obrežja proti Brežicam preusmerili na obnovljeno vozišče, na desno tretjino vozišča. Odprti so vsi izvozi in uvozi z avtoceste, tudi počivališče Čatež v smeri Ljubljane.

PETEK, 3. SEPTEMBER

(11:53) Tehnični pregled obnovljenega dela avtocesta

Na gradbišču med Obrežjem in Brežicami je v petek še kako živahno, v teh trenutkih potekajo še zadnji pregledi prenovljene polovice avtoceste iz smeri mejnega prehoda Obrežje proti Drnovem. Po opravljenem prevzemu bodo promet preusmerili na obnovljen del, dela pa bodo začeli na drugi polovici avtoceste z Brežic proti Obrežju.

ČETRTEK, 2. SEPTEMBER 2021

(21:54) "Vsi priključki so ponovno odprti"

"Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti," pravijo na Prometno informacijskem centru.

(09:41) Priprave na preusmeritev prometa

Od Obrežja do Čateža so v četrtkovem jutru stekle priprave na preusmeritev prometa. Delavci DARS so na delu avtoceste od Obrežja proti Prilipalm že postavili table za ureditev prometa po desni polovici avtoceste (v smeri Brežic). 

(06:54) 24 ur kasneje je priključek Obrežje znova odprt

Avtocestni priključek Obrežje so v smeri Brežic znova odprli za promet v sredinem večeru, ob 21. uri, 24 ur po zaprtju. Na avtocesto se lahko zdaj znova vključite prek omenjenega priključka, ob vključitvi na del avtoceste pred znakom STOP svetujemo previdnost. 

Obrežje, asfaltiranje

TOREK, 31. AVGUST 2021

(21:00) Priključek Obrežje proti Brežicam zaprt

Na Obrežju je od 21. ure naprej zaprt priključek proti Brežicam. 

(18:55) Priključek Obrežje je še odprt

Avtocestni priključek Obrežje v smeri Brežic je še vedno odprt. Tako so v torek, od 9.30 ure naprej, potekale priprave na njegovo skorajšnje zaprtje.

(09:31) Kmalu zapora izvoza Obrežja

Bodo pa zaradi asfaltiranja zaprli izvoz priključka Obrežje v smeri Ljubljane, zapora bo predvidoma en dan. Priključka Obrežje in Brežice proti Ljubljani bodo v celoti odprli najkasneje 2. septembra.

Zapora avtoceste na Obrežju

(08:39) Izvoz Brežice iz smeri Obrežja znova odprt

V torkovem jutru nova sprememba na avtocesti Obrežje - Drnovo. Po novem je namreč odprt izvoz Brežice iz smeri Obrežja.

Na Prometno informacijskem centru sicer pravijo, da izvoz so zaprti in uvoz priključka Obrežje ter počivališče Obrežje proti Ljubljani in uvoz Brežice ter počivališče Čatež proti Ljubljani.

PETEK, 20. AVGUST 2021

(15:50) Smer LJ: Priključek Mokrice odprt, izvoz Brežice zaprt

Na avtocesti med Obrežjem in Brežicami s četrtkom, 19. avgustom, nova ureditev prometa. Kot je razvidno iz Prometno-informacijskega centra (PIC), je po novem priključek Mokrice odprt. > PREBERI VEČ

SREDA, 18. AVGUST 2021

(10:33) Smer Ljubljana: Izvoz Brežice odprt, uvoz zaprt

Po novem je iz smeri Obrežja proti Ljubljani izvoz Brežice odprt, tako da avtocesto lahko zapustite. Je pa uvoz na avtocesto proti Drnovem in naprej Ljubljani še vedno zaprt, kakor so napovedali konec prejšnjega tedna.

Brežice

Brežičani morajo za uvoz na avtocesto uporabiti priključek Drnovo. Smerokazi za obvoz so od priključka Brežice vse do krške občine lepo urejeni in pregledni, na vstopu v Krško v Stari vasi (pred zavijanjem na levo čez železniške tire) smo v sredinem dopoldnevu pogrešali usmerjevalno tablo. 

Uvoz Obrežje

Obrežje

In kakšno je stanje na Obrežju? Tam so zaprli uvoz Mokrice, ki ga lahko opazujemo na spletnih kamerah. So pa odprli uvoz na avtocesti slab kilometer nižje (podrobneje na zgornji grafiki), ki je bil zaprt do ponedeljka.

Kje so popolne zapore?

Trenutno so tako zaprti priključek Obrežje proti Ljubljani, počivališče Mokrice sever proti Ljubljani, uvoz Brežice proti Ljubljani in počivališče Čatež proti Ljubljani.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Kako bodo urejeni obvozi?

Na območju Čateža in Brežic dostop na avtocesto A2 v smeri Ljubljane tako ne bo mogoč. Obvoz bo iz smeri Brežic proti Ljubljani urejen po državnih cestah čez Krško. Kot pravijo v obvestilu, bo "uradno" urejen "po državni cesti Bizeljsko-Čatež nato po državni cesti Krško-Brežice, nato Krško - most, Krško (Žadovinek) in naprej po državni cesti Krško-Drnovo do priključka Drnovo na avtocesto A2."

Iz smeri Brežic

"Uraden" obvoz

Povedano drugače, s Čateža čez reko Savo, čez Brežice mimo Šentlenarta, Zgornje Pohance in Dolenje vasi do Stare vasi, tam levo čez železnico in mimo Vrbine čez tretji krški most čez Savo, z obvoznice v Žadovinku čez Beli breg in Drnovo na avtocesto in na uvoz Krško.

Lahko pa tudi drugače

Za voznike osebnih vozil obstaja krajša in enostavnejša pot. S Čateža mimo Krške vasi in Skopic čez Vihre in Mrtvice prek vasi Drnovo do uvoza na avtocesto na Drnovem.

Iz smeri Obrežja

Če se vračate z morja čez mejni prehod Obrežje, je odprt izvoz Obrežje 1 (pri prvem mostu čez avtocesto). Če se vračate prek Slovenske vasi, pri Subanu zavijte desno in po mostu čez avtocesto, do krožišča in na avtocesto. Uvoz Obrežje (za bencinsko črpalko) je zaprt. 

SPREMENJENO: 18. avgust 2021, 10:30

PONEDELJEK, 16. AVGUST 2021

Avtocestni priključek Brežice danes

Na avtocestnem odseku med Drnovim in Obrežjem, pred mostom čez Krko v Krški vasi in vse do mejnega prehoda Obrežje, od 6. julija poteka obsežna obnova cestišča in druge infrastrukture. Promet je v tem času potekal na več različnih načinov, po enem od pasov v vsaki smeri, pa po eni strani avtoceste v obe smeri, še vedno je zaprt izvoz na počivališče Čatež, od ponedeljka, 16. avgusta pa se obeta še ena sprememba. Ta bo, kot kaže, imela še največji vpliv na Brežičanke in Brežičanke v vožnji proti Ljubljani.

Avtocestni priključek Brežice od ponedeljka naprej

Če boste od 16. do 31. avgusta iz smeri Brežic (bolje rečeno s Čateža) želeli na avtocesto proti Ljubljani, ne bo šlo. Prav tako iz smeri Obrežja ne bo mogoč izvoz proti Brežicam.

Z Občine Brežice so namreč posredovali obvestilo upravljavca državnih cest CGP d.d., da bo zaradi izvedbe preplastitve avtoceste A2 in zaradi rekonstrukcije priključka Brežice ta do konca meseca popolnoma zaprt. Zapišimo še enkrat, zapora priključka bo veljala za smer (!) proti Ljubljani.

Prosijo za razumevanje

V obvestilu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Ne samo, da bo razumevanje potrebno pri Brežičanih, ki bi želeli proti Ljubljani, ampak tudi vseh domačinov vzdolž omenjenih obvoznih cest.

Kaj vse bodo uredili?

Skupna dolžina preplastitve na trasi avtoceste, obeh smernih vozišč, priključku Brežice, Kamionski cesti Obrežje in priključku Obrežje Terminal je 22,1 kilometer. Kakor so zapisali ob najavi del v začetku julija, dela med drugim obsegajo vgraditev nove, 4,5 cm debele obrabne plasti asfalta, prilagoditev odvodnjavanja in ureditev bankin, izvedbo novih talnih označb ter zavarovanje potencialno nevarnih mest.

Dela bodo končali do prve polovice novembra

Na objektih, kjer so prisotne poškodbe voziščne konstrukcije, bodo odstranili celotno voziščno konstrukcijo in hidroizolacijo, vgradili bodo novo hidroizolacijo ter obrabno plast asfalta. Na priključkih bodo za potrebe nadzora zgradili nove odstavne niše. Dela bodo zaključena v prvi polovici novembra letos. 

(bš, eP)

brežice
ceste
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja